iPhone 16 на перших живих фото від журналістів The Verge
iPhone 16 на перших живих фото від журналістів The Verge

iPhone 16 на перших живих фото від журналістів The Verge

Що змінилося в дизайні iPhone 16?

Серія iPhone 16 має оновлену систему камер: задні камери тепер розташовані вертикально на меншому, схожому на пігулку, виступі. Ця нова конфігурація оптимізована для зйомки просторового відео. Не в останню чергу це зроблено заради Vision Pro – просторового комп'ютера від Apple.

Кольорові рішення для лінійки iPhone 16 також були оновлені. Apple відійшла від приглушених тонів серії iPhone 15. Нові моделі представлені в яскравих відтінках ультрамаринового, бірюзового та рожевого, а також у класичних білому та чорному кольорах. Насичені кольори надають iPhone 16 і 16 Plus сміливого та яскравого вигляду.

Розміри дисплеїв та оновлення камер

Попри зміни в дизайні, iPhone 16 і 16 Plus зберегли ті ж розміри екранів, що і їхні попередники: 6,1-дюймовий дисплей для iPhone 16 і 6,7-дюймовий дисплей для 16 Plus.

Дисплей iPhone 16
Дисплей iPhone 16 / Фото The Verge

Пристрої також мають покращені камери, причому Apple стверджує, що система з двома об'єктивами тепер має "еквівалент" чотирьох об'єктивів, пропонуючи покращену універсальність у фотографуванні.

Камери iPhone 16
Камери iPhone 16 / Фото The Verge

Помітним доповненням є нова кнопка "керування камерою", яка слугує спеціальною кнопкою спуску затвора і дозволяє користувачам налаштовувати різні параметри камери, як от зум.

Кнопка камери
Новий елемент "Кнопка камери" / Фото The Verge

  • Серія iPhone 16 оснащена новим чипом A18 від Apple, який забезпечує 30% збільшення продуктивності порівняно з iPhone 15.
  • Хоча чіп A18 закладає основу для Apple Intelligence – набору функцій штучного інтелекту, зосереджених на оновленій Siri, ці функції будуть повністю доступні не раніше 2025 року.
  • Окрім швидшої обробки даних, пристрої стали міцнішими, з покращеним захистом від подряпин.

Ціна та доступність

iPhone 16 і 16 Plus будуть доступні для покупки з наступного тижня за ціною від 799 доларів.

Теги за темою
Apple Смартфони Техно
Джерело матеріала
loader
loader