Шмигаль заявив про зниження кількості українців, які хочуть повернутися до України
Шмигаль заявив про зниження кількості українців, які хочуть повернутися до України

Шмигаль заявив про зниження кількості українців, які хочуть повернутися до України

Першого року війни близько 95% українців, які перебувають за кордоном, планували повернутися додому. Сьогодні це число знизилося до 80%. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у ході пресконференції.

За його словами, за час війни з України виїхало 7,5 млн українців. З них – 1,3 млн осіб перебувають у Польщі, а 900 тисяч наших земляків знайшли притулок у Німеччині. За цей час 20% громадян України передумали повертатись на батьківщину.

- Усі інші розосереджені. Третьою країною, де найбільша кількість українців, є Чехія... Згідно з опитуванням, на початку війни понад 95% українців виявили бажання повернутися. Сьогодні, на жаль, війна триває довго. Відбулася адаптація українців, адаптація дітей, асиміляція. Сьогодні вже менш як 80% українців готові повернутися додому, - сказав Шмигаль.

Як зазначив прем'єр-міністр, для повернення в Україну наші громадяни очікують на відповідні умови. Йдеться про безпеку, а також наявність житла та роботи в нашій державі. Глава Кабміну запевнив, що уряд працює над цим питанням.

– Над цим треба працювати. І, власне, у цьому буде завдання Міністерства повернення українців, - наголосив він.

  • 22 серпня в Установі соціального страхування Польщі заявили, що на території польської держави перебуває понад 315 тисяч українських дітей віком до 18 років. При цьому ще рік тому їх було понад 362 тисячі.
  • 7 вересня канцлер Німеччини Олаф Шольц звернувся до українців, які тимчасово мешкають у його країні. Він закликав біженців працевлаштовуватись.
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader