У Бельгії відбулася проща, присвячена молитві за справедливий мир в Україні
У Бельгії відбулася проща, присвячена молитві за справедливий мир в Україні

У Бельгії відбулася проща, присвячена молитві за справедливий мир в Україні

У свято Різдва Богородиці відбулась щорічна проща українців Бельгії до Санктуарію в Банньо, яка зібрала понад тисячу прочан та була присвячена молитві за справедливий мир в Україні, її перемогу, а також за українських воїнів та усіх полонених українців.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Бельгії.

У Бельгії відбулася проща, присвячена молитві за справедливий мир в Україні - Фото 1

Священну літургію очолив апостольський адміністратор Паризької Єпархії Святого Володимира Великого Української греко-католицької церкви, апостольський делегат у Швейцарії і країнах Бенілюксу Владика Гліб Лончина.

У Бельгії відбулася проща, присвячена молитві за справедливий мир в Україні - Фото 2

Також участь у літургії взяли вікарій Єпархії Святого Володимира у Бельгії отець Іван Данчевський та інші українські греко-католицькі священники Бельгії. Особливо приємно було почути промову українською мовою від бельгійського диякона Куна Якобса, який представляв Примаса Бельгії, архиєпископа Малін-Брюсселя Люка Терліндена.

У Бельгії відбулася проща, присвячена молитві за справедливий мир в Україні - Фото 3

З вітальним словом до всіх учасників прощі звернулась тимчасова повірена у справах України в Королівстві Бельгія Наталія Аношина, зазначивши, що ця молитва, звершена під час паломництва, за мир та перемогу України, за наших військових, які щоденно борються з ворогом, проливають свою кров, віддають свої життя, є надзвичайно важливою.

У Бельгії відбулася проща, присвячена молитві за справедливий мир в Україні - Фото 4

«Саме в єдності та вірі ми знаходимо силу продовжувати боротьбу проти російського агресора», – сказала вона.

У Бельгії відбулася проща, присвячена молитві за справедливий мир в Україні - Фото 5

У цей день учасники прощі разом з членами світової української скаутської організації «Пласт» підійшли до молитовного хреста, встановленого в Банньо на честь хрещення Київської Руси-України, де відслужили панахиду за загиблими українськими героями, які віддали своє життя за незалежність України у боротьбі з російськими окупантами.

У Бельгії відбулася проща, присвячена молитві за справедливий мир в Україні - Фото 6

Кошти, зібрані в цьому паломництві, будуть направлені на допомогу Збройним силам України.

При цьому у посольстві нагадали, що за зібрані кошти торік вдалось закупити обладнання для 125-ї окремої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.

Нагадаємо, 2023 року Українська греко-католицька церква організувала прощу українців Бельгії до санктуарію в містечку Банньо, яка тоді зібрала близько тисячі прочан і також була присвячена молитві за мир в Україні, перемогу нашої країни, а також за поранених і полонених українців. 

Фото: Маркіян Врублевський

Теги за темою
Бельгія
Джерело матеріала
loader
loader