У МЗС України прокоментували "мирний план" Шольця
У МЗС України прокоментували "мирний план" Шольця

У МЗС України прокоментували "мирний план" Шольця

Міністерство закордонних справ України чітко окреслило свою позицію щодо можливих мирних ініціатив, зокрема, реагуючи на повідомлення про нібито "мирний план" німецького канцлера Олафа Шольца.

Речник МЗС Георгій Тихий на брифінгу наголосив на існуванні формули миру та процесу Самітів миру.

"У нас дуже зрозуміла, чітка, проста позиція: є формула миру, є процес Самітів миру, проміжних зустрічей між ними", – заявив Тихий. Він підкреслив, що Україна запрошує всі країни, які прагнуть зробити внесок у встановлення справедливого та тривалого миру, долучитися до цього процесу.

Речник МЗС зазначив, що цей процес є інклюзивним і дозволяє висловлювати різні позиції та шукати точки дотику. Однак він наголосив, що Україна має свої принципи, яких прагне дотримуватися.

Коментуючи різноманітні мирні ініціативи, Тихий зауважив: "Ми уважно стежимо за різними повідомленнями всіляких мирних ініціатив, пропозицій. І знову ж таки з партнерами працюємо: пояснюємо їм, що, будь ласка, заходьте у процес формули миру, і там будемо шукати точки дотику".

Нагадаємо, що 9 вересня італійське видання La Repubblica, посилаючись на джерела в німецькому парламенті, повідомило про підготовку Шольцем "мирного плану", який може містити територіальні поступки з боку України.

Джерело матеріала
loader