Боротьба за Крим є складовою боротьби України за відновлення суверенітету - Стефанчук
Боротьба за Крим є складовою боротьби України за відновлення суверенітету - Стефанчук

Боротьба за Крим є складовою боротьби України за відновлення суверенітету - Стефанчук

Боротьба за Крим завжди була, є і буде невіддільною складовою боротьби українців за відновлення суверенітету над усією міжнародно визнаною територією України.

Про це заявив у Фейсбуці Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук за підсумками IV саміту "Кримської платформи", передає Укрінформ.

"Взяв участь у четвертому саміті Міжнародної "Кримської платформи". Боротьба за Крим завжди була, є і буде невідʼємною складовою нашої боротьби за відновлення суверенітету над усією міжнародно визнаною територією Української Держави", - написав Cтефанчук.

Він висловив вдячність високим гостям за участь у саміті. Спікер парламенту зауважив, що за чотири роки "Кримська платформа" перетворилася на "потужну ініціативу, що гуртує навколо себе міжнародну громадськість, яка визнає і поважає такі загальноприйняті міжнародні принципи, як непорушність суверенітету і територіальної цілісності, добросусідство, повага до прав і свобод людини".

Голова ВР також акцентував на розвитку парламентського треку "Кримської платформи". Він зазначив, що 24 жовтня у столиці Латвії, Ризі, відбудеться третій Парламентський саміт Міжнародної "Кримської платформи". Водночас він підкреслив, що цьогоріч Україна вшановує памʼять численних жертв депортації кримськотатарського народу, вчиненої 80 років тому злочинним сталінським режимом.

У своєму виступі Стефанчук також подякував парламентам Латвії, Литви, Польщі та Канади за ухвалення рішень про визнання депортації кримськотатарського народу із Криму в 1944 році геноцидом. Він закликав парламенти й інших держав прийняти аналогічні рішення.

"Адже заподіяне зло має бути покаране: на полі бою, у правовій царині, у народній памʼяті. І тоді покаране зло не матиме шансу на рецидив",- наголосив Голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зустрівсяіз прем’єркою Латвії Евікою Сілінею в Києві, сторони порушили питання про якнайшвидший початок функціонування Міжнародного реєстру збитків та санкційну політику щодо Росії.

Фото: Ruslan Stefanchuk, Facebook

Теги за темою
Верховна Рада Крим
Джерело матеріала
loader
loader