Гру Black and White 2001 року від творця Fable пристосували до сучасних ПК
Гру Black and White 2001 року від творця Fable пристосували до сучасних ПК

Гру Black and White 2001 року від творця Fable пристосували до сучасних ПК

Гру Black and White 2001 року від творця Fable пристосували до сучасних ПК - Фото 1

Нещодавно один з користувачів ITC.UA прокоментував нову гру творця Fable Пітера Моліньє: «Краще б нову Black and White» — і ось воно. Щоправда, гра та ж сама, неофіційно і на кастомному рушії.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Гру Black and White 2001 року від творця Fable пристосували до сучасних ПК - Фото 2

Новостворений рушій Black and White із відкритим вихідним кодом створений фанатами гри. Openblack готувався протягом останніх п’яти років. Це версія 0.1.0, не повноцінний реліз 1.0, — до кінця розробки ще далеко і є баги. Рушій на C++ став перевтіленням оригінальної гри з підтримкою технологій візуалізації, таких як Vulkan. Нова Black and White має підтримку Windows, macOS та Linux, Steam Deck, а також «експериментальну підтримку» для Android та iOS.

Гра Black and White, як і майже вся творчість тепер вже закритої Lionhead, не знаходиться у вільному доступі. Не можна просто завантажити Openblack і почати грати — потрібно додати файли з оригінальної гри, щоб все запрацювало, тобто володіти легальною копією гри.

З огляду на поступове вилучення ретро-ігор з магазинів та відсутність офіційної технічної підтримки, подібні проєкти подовжують таким іграм життя. До того ж вони пристосовують їх до сучасних комп’ютерів та покращують комфорт гри.

Джерело: PC Gamer

Гру Black and White 2001 року від творця Fable пристосували до сучасних ПК - Фото 3
Джерело матеріала
loader
loader