Перші результати тестів iPhone 16 не виправдали очікувань, але це не привід для занепокоєння
Перші результати тестів iPhone 16 не виправдали очікувань, але це не привід для занепокоєння

Перші результати тестів iPhone 16 не виправдали очікувань, але це не привід для занепокоєння

Менше ніж через 24 години після анонсу нової лінійки iPhone 16 з’явилися перші результати тестів продуктивності однієї з нових моделей. Однак результати виявилися нижчими за очікування для процесорів A18 або A18 Pro. Проте причин для занепокоєння немає.

Подібні ситуації траплялися і раніше. Наприклад, перші результати тестів чіпа Apple M4 у Geekbench 6 також не відображали його реальної продуктивності. Це може свідчити про те, що тестувальна програма ще не адаптована для коректної оцінки нового iPhone 16.

Один із останніх тестів, помічений користувачем @jimmyjamesuk123 на платформі X (раніше Twitter), показав, що модель iPhone 16 має номер 17,3, підтверджуючи її належність до нової серії. В одноядерних тестах смартфон набрав 3114 балів, що є непоганим результатом. Проте в багатоядерних тестах його показники виявилися дещо нижчими, ніж у iPhone 15 Pro Max з процесором A17 Pro, що стало несподіванкою.

Screenshot_2-24.jpg (55 KB)

Частота в 4,04 ГГц натякає на те, що це один із чіпів A18 або A18 Pro, оскільки схожі частоти використовуються в процесорі M4, виготовленому на 3-нм техпроцесі другого покоління від TSMC. Низькі результати в багатоядерних тестах, імовірно, пов’язані з тим, що Geekbench 6 ще не адаптувався до нового обладнання. Подібна ситуація була і з чіпом M4, коли в перших тестах він показував нижчі результати, ніж його попередник M3.

Поки що iPhone 16 стикається з тією ж проблемою, тому варто зачекати на оновлені дані. Apple запевняє, що процесор A18 у моделях без приставки Pro забезпечує на 30% вищу продуктивність порівняно з A16 Bionic в iPhone 15 та iPhone 15 Plus. Очікується, що з часом з’являться точніші результати багатоядерних тестів.

Джерело матеріала
loader
loader