Дрони, що були для ЗСУ, перепродавали — деталі
Дрони, що були для ЗСУ, перепродавали — деталі

Дрони, що були для ЗСУ, перепродавали — деталі

Мешканці Тернопільщини заволоділи дронами на суму близько 6 млн грн.

Четверо мешканців Тернопільщини організували схему крадіжки безпілотників, які були призначені для Збройних Сил України. Вони викрали дрони загальною вартістю майже 6 мільйонів гривень з поштових відправлень.

Про це повідомила Національна поліція.

Злочинна діяльність була організована двома тернополянами, один з яких на момент скоєння злочину обіймав посаду начальника відділення поштового сервісу. Він залучив до схеми своїх підлеглих. Крадії привласнювали безпілотники, які надходили в посилках для ЗСУ, а після цього перепаковували відправлення. Спустошені коробки заповнювались непотребом, який був схожий за вагою та розмірами на дрони.

Перепаковані посилки знову відправлялись замовникам, а дрони перепродавались через інтернет за цінами, нижчими за ринкові. Оплату за крадене майно отримували на підконтрольні рахунки і криптогаманці. Один із фігурантів навіть зареєстрував фізичну особу-підприємця (ФОП), щоб отримувати платежі за продаж крадених безпілотників. В результаті фігуранти присвоїли вміст 26 відправлень для військових.

Нагадаємо, міністерство оборони України затвердило нову оборонну осколкову гранату, яка є аналогом радянської Ф-1. Граната виготовлена в Україні і відповідає сучасним вимогам для ближнього бою. Раніше в країні не виробляли такі гранати.

Джерело матеріала
loader
loader