Забруднення просунулося Десною і може досягти Києва до кінця тижня
Забруднення просунулося Десною і може досягти Києва до кінця тижня

Забруднення просунулося Десною і може досягти Києва до кінця тижня

Станом на сьогоднішній день забруднення річкою Десна просунулося до села Ладинка Чернігівської області. При цьому найгірші проби зараз фіксуються у Чернігові та біля цього міста. Про це повідомляє Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України.

При візуальному огляді річки Десна забруднення фіксується точково і немає однорідного характеру. Запах зменшується порівняно з річкою Сейм, на воді спостерігається загибла риба, що піднімається з дна річки. Нижче за течією – ознаки забруднення не фіксуються, – пише Мінприроди.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, забруднення може досягти Київщини 14-16 вересня. У той самий час рух забруднення сповільнилося, як та її концентрація у руслі річки Десна. Зокрема, станом на 11 вересня, зафіксовано покращення якості води у Сеймі на Чернігівщині. Найгірші значення основних показників забруднення на річці Десна фіксуються у пунктах село Боромики та місто Чернігів. Тим часом у Сумській області також зберігається тенденція покращення якості води у річці Сейм.

  • 26 серпня влада Чернігівської області повідомила про забруднення води в річці Сейм, через що почався мор риби. Державна екоінспекція провела лабораторні дослідження та припустила, що забруднена вода тече з російського села Теткіне на Курщині, що межує із Сумщиною.
  • 9 вересня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако заявив, що забруднення Сейму та Десни сталося через знищення росіянами очисних споруд на території Курської області.

 

Джерело матеріала
loader
loader