Сидять "на голодному пайку": у російських окупантів у Криму великі проблеми, — експерт
Сидять "на голодному пайку": у російських окупантів у Криму великі проблеми, — експерт

Сидять "на голодному пайку": у російських окупантів у Криму великі проблеми, — експерт

Військовий оглядач Володимир Заблоцький заявив, що проблем в окупантів стане ще більше, якщо Україна зможе перерізати "сухопутний коридор" і перетворить Крим на острів.

Російські війська в Криму відчувають великі проблеми із забезпеченням. Про це розповів військово-морський експерт, оглядач журналу Defense Express, капітан I рангу у відставці Володимир Заблоцький в інтерв'ю порталу "Обозреватель".

За його словами, стан Керченського мосту залишає бажати кращого. Крім того, поромна переправа була фактично знищена.

Заблоцький заявив, що росіянам доводиться "щось робити", адже ЗС РФ у Криму залишаються без боєприпасів і пального.

Важливо РФ "нашпигувала" Крим ППО і будує "загадкову споруду": у ВМС розповіли про захист мосту

Експерт заявив, що окупантам доводиться вживати безпрецедентних заходів, щоб охороняти міст через Керченську протоку. При цьому постачання морем пов'язане з великими небезпеками. Також є залізниця, яку росіяни побудували з Ростова на південний схід України, але вона не доходить до півострова.

"Отже, угруповання в Криму та інша інфраструктура залишається на "голодному пайку", — заявив Заблоцький.

Він також підкреслив, що РФ використовує ресурси "вагонними нормами". Причому головну роль у цих масштабних поставках відіграє саме Керченський міст.

"Залізниця мосту — це про військо. Окупаційна армія воює вагонними нормами, витрачає величезну кількість боєприпасів. До того ж, потрібно ще й продовольство, щоб годувати цих "зелених чоловічків" і все інше необхідне", — заявив експерт.

Крім того, Заблоцький заявив, що на півночі та заході Криму у ворога немає жодних засобів ППО, адже всі вони були вибиті.

"Практично щотижня, а можливо, і щодня ми завдаємо ударів по ворожих аеродромах у Криму. Противник уже не ризикує розміщувати там авіацію, тому що зазнає втрат", — сказав він.

За словами експерта, проблем в окупантів стане ще більше, якщо Україна зможе перерізати "сухопутний коридор" і перетворить Крим на острів.

Нагадаємо, президент Туреччини Ердоган закликав повернути Крим до складу України. Він сказав, що кримські татари мають право жити безпечним і мирним життям на своїй батьківщині. Він підкреслив, що Анкара від початку була проти анексії півострова Росією.

Теги за темою
Росія війна Збройні сили України Крим Чорне море
Джерело матеріала
loader
loader