Армія Путіна в Криму залишилася на "голодному пайку": експерт розповів про проблеми окупантів
Армія Путіна в Криму залишилася на "голодному пайку": експерт розповів про проблеми окупантів

Армія Путіна в Криму залишилася на "голодному пайку": експерт розповів про проблеми окупантів

Угрупування російської окупаційної армії в Криму має величезні проблеми із забезпеченням. Це пов’язано зі станом Керченського мосту, а також із фактичним знищенням поромної переправи.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив військово-морський експерт, оглядач журналу Defense Express, науковий співробітник Національного військово-історичного музею України, капітан I-го рангу у відставці Володимир Заблоцький.

"Ворог змушений щось робити, бо його війська в Криму залишаються без пального, без боєприпасів", – зауважив він.

Експерт нагадав, що поромна переправа через Керченську протоку фактично заблокована, а для охорони Кримського мосту ворогу доводиться вживати безпрецедентних заходів. Водночас постачання морем пов’язані із неабиякими небезпеками, а залізниця, яку окупанти побудували з Ростова на південний схід України, не доходить до Криму.

"Отже, угрупування в Криму та інша інфраструктура залишається на "голодному пайку", – констатував Заблоцький.

У цьому контексті він наголосив, що ворог використовує ресурси "вагонними нормами". Причому, головну роль у цих масштабних постачаннях відіграє саме Керченський міст.

"Залізниця мосту – це про військо. Окупаційна армія воює вагонними нормами, витрачає величезну кількість боєприпасів. До того ж потрібне ще й продовольство, щоб годувати цих "зелених чоловічків" і решта необхідного", – сказав він.

Читайте також повну версію інтерв’ю: "Керченський міст почав сипатися, ЗСУ розпочнуть наступ на Крим? Інтерв’ю з капітаном Заблоцьким".

Як писав OBOZ.UA, партизани руху "Атеш" повідомили про те, що через удари ЗСУ по Керченському мосту почалася деградація його конструктивних елементів. Частини елементів мосту почали обсипатися.

Джерело матеріала
loader
loader