Атака дронів на столицю: влада повідомила деталі
Атака дронів на столицю: влада повідомила деталі

Атака дронів на столицю: влада повідомила деталі

Сили і засоби протиповітряної оборони знищили усі російські ударні БПЛА, запущені вночі 12 вересня в бік Києва. Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, у Києві цієї ночі оголошувалася сьома повітряна атака російських загарбників на столицю за вересень. Ворог вкотре застосував ударні БПЛА, попередньо типу Shahed. 

«Щодо ракет – дійсно, протягом ночі оголошувалися загрози застосування балістики, але обійшлося без застосування по Києву. Повітряна тривога в столиці оголошувалася тричі і сумарно тривала близько двох годин», – зазначив Попко.

За його словами, «перші групи дронів ворог запустив ще до опівночі, але протягом ночі в повітряному просторі України постійно додавалися нові і нові БПЛА. Так само і на Київ російські ударні безпілотники заходили кілька разів, з різних напрямків, переважно по одному. Проте жоден з дронів Києва не дістався. Сили та засоби протиповітряної оборони все збили на підступах. (Тип та кількість застосованого ворогом озброєння вкажуть у звітах Повітряні сили)»

У Києві попередньо без постраждалих та руйнувань, зазначив керівник КМВА.

До слова, стало відомо, як Іран передав Росії балістичні ракети. Судно Port Olya 3 переправило близько 220 балістичних ракет Fateh-360 малої дальності з Ірану до Росії через Каспійське море. Судно, яке доставило іранські ракети в Росію, зафіксоване на супутниковому знімку. Зазначається, що 4 вересня судно Port Olya 3 прибуло в російський порт «‎Оля», що в Астраханській області РФ. Супутникові знімки, проаналізовані командою Sky News Data & Forensics, показують судно саме цього дня в порту «Оля».

Джерело матеріала
loader
loader