Австрія провела рейди проти екстремістів напередодні річниці терактів 11 вересня
Австрія провела рейди проти екстремістів напередодні річниці терактів 11 вересня

Австрія провела рейди проти екстремістів напередодні річниці терактів 11 вересня

Австрійські правоохоронці цього тижня провели рейди проти 72 імовірних ісламських екстремістів напередодні 23-ї річниці терактів 11 вересня в США, посилаючись на можливість повторення трагедії в день викрадення літаків.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство АР.

Рейди відбулися по всій країні у вівторок, напередодні річниці терактів у середу.

Трагедія 2001 року залишається символічною для екстремістів і надихає їх на спроби наслідування, заявило Управління державної безпеки і розвідки в четвер.

Влада запобігла минулорічній спробі нападу на центральному вокзалі Відня в день річниці, і ризик залишається високим у цей день по всьому світу, йдеться в заяві управління.

Рейди у вівторок відбулися через місяць після того, як влада запобігла змові з метою нападу на концерти Тейлор Свіфт у Відні, які потім були скасовані.

Австрійська влада заявила, що головний підозрюваний, 19-річний австрієць, був натхненний угрупованням "Ісламська держава" і прагнув вбити фанатів співачки.

У вівторок відбулися у тому числі рейди до кількох в'язниць Австрії, а також допити підозрюваних і конфіскація цифрових пристроїв, таких як мобільні телефони, з метою пошуку доказів радикальної ісламістської пропаганди.

Міністр внутрішніх справ Австрії Герхард Карнер закликав розширити повноваження слідчих, щоб вони могли розкривати терристичні змови.

Наразі австрійські посадовці часто покладаються на інші країни – як, наприклад, у випадку з концертами Свіфт, інформацію про які виявило ЦРУ.

На відміну від деяких іноземних спецслужб, Австрія не може легально відстежувати текстові повідомлення.

Джерело матеріала
loader