Євросоюз продовжив індивідуальні санкції проти РФ
Євросоюз продовжив індивідуальні санкції проти РФ

Євросоюз продовжив індивідуальні санкції проти РФ

Рада ЄС вирішила не поновлювати у санкційних списках двох осіб і вилучити з нього п’ятьох загиблих.

Євросоюз продовжив ще на шість місяців – до 15 березня 2025 року – індивідуальні санкції проти осіб, які причетні до порушення територіальної цілісності України. Про це Рада ЄС у четвер, 12 вересня.

Вказано, що існуючі заходи передбачають обмеження на подорожі для фізичних осіб, заморожування фінансових активів та заборону на надання фінансових або інших економічних ресурсів для осіб та установ.

На цей час санкції ЄС застосовуються проти більш ніж 2200 осіб та установ, багато з яких підпали під санкції у відповідь на збройну агресію Росії проти України.

“У контексті перегляду санкцій Рада також вирішила не поновлювати у списках двох осіб і вилучити зі списку п’ятьох загиблих”, – йдеться у повідомленні.

Напередодні ЗМІ повідомили, що ЄС міг зняти санкції відносно Микити Мазепіна, колишнього гонщика Формули-1, і Віолетти Пригожиної, матері засновника ПВК Вагнера Євгена Пригожина.

Нагадаємо, у липні Євросоюз продовжив санкції проти економіки РФ через її війну против України ще на шість місяців – до 31 січня 2025 року.

Також повідомлялося, що ЄС продовжив санкції проти Росії за анексію Криму.



Теги за темою
Україна Росія Євросоюз санкції Європа
Джерело матеріала
loader
loader