"Шукали швидкі гроші в Інтернеті": в Києві затримали п’ятьох агентів РФ
"Шукали швидкі гроші в Інтернеті": в Києві затримали п’ятьох агентів РФ

"Шукали швидкі гроші в Інтернеті": в Києві затримали п’ятьох агентів РФ

Шукаючи швидкі гроші, вони вийшли на представників російських спецслужб через Телеграм, які запропонували їм співпрацю

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримали в Києві п’ятьох осіб, які виконували підпали за вказівкою російських спецслужб. Ці провокатори намагалися підпалити автомобілі, зокрема позашляховики та мікроавтобуси Збройних сил України. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Згідно з інформацією, наданою слідством, затримані підпалили п’ять службових автомобілів українських військових у трьох районах столиці. Після вчинення підпалів вони залишали поруч провокаційні листівки, які мали на меті дискредитацію українських захисників.

Ці дії були частиною плану російських агресорів, які намагалися дестабілізувати ситуацію в Київському регіоні, видаючи свої злочини за діяльність антиукраїнського підпілля. Як встановило слідство, зловмисники діяли в групах по двоє, а також один з них працював самостійно. Всі затримані – мешканці Сумської, Полтавської та Миколаївської областей, віком від 21 до 29 років, які прибули до столиці у пошуках роботи.

Шукаючи швидкі гроші, вони вийшли на представників російських спецслужб через Телеграм, які запропонували їм співпрацю. Після отримання інструкцій, вони знаходили цілі, фотографували їх та надсилали знімки своїм російським кураторам для погодження. Після цього підпалювали автомобілі, використовуючи легкозаймисті матеріали, і фіксували свої дії на камери мобільних телефонів для звітності.

Проте, попри обіцяну винагороду, затримані так і не отримали обіцяних коштів. Співробітники СБУ та Нацполіції оперативно затримали всіх фігурантів у різних районах Києва, вилучивши засоби підпалу, антиукраїнські листівки та мобільні телефони з доказами їхньої злочинної діяльності. Наразі затриманим пред'явлено підозру за статтями 28 та 114-1 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за перешкоджання законній діяльності ЗСУ. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

Джерело матеріала
loader
loader