Politico дізналася, чи готові США зняти обмеження на удари по Росії
Politico дізналася, чи готові США зняти обмеження на удари по Росії

Politico дізналася, чи готові США зняти обмеження на удари по Росії

США завершують план послаблення обмежень на використання Україною зброї для ударів по Росії.

Як передає "Хвиля", про це повідомляє Politico, посилаючись на власні джерела.

Один із учасників переговорів розповів, що переговори проводились у тісному контакті з невеликою групою офіційних осіб у Білому домі.

Як зазначається, деталі плану все ще узгоджуються. Проте офіційні особи у Вашингтоні, Лондоні та Києві останніми днями обговорювали розширення території всередині Росії, по якій Україна може завдати удару зброєю американського та британського виробництва.

Чиновники також обговорили, як запобігти додатковим транскордонним атакам з боку Росії, включаючи згоду США дозволити Україні використовувати британські ракети великої дальності, що містять американські частини, для ударів усередині Росії.

При цьому видання пише, що переговори у відповідь між Вашингтоном і Києвом знаменують значну зміну тональності в порівнянні з тими, які дві країни проводили на початку цього літа.

"Це сигналізує про те, що адміністрація Байдена може бути готова нарешті погодитися на прохання Києва дозволити українській армії сильніше захищатися і робити агресивніші кроки всередині Росії", - йдеться у статті.

Раніше повідомлялося, що США вимагають від Зеленського детального плану перед дозволом на "далекі" удари по Росії.

Джерело матеріала
loader
loader