Stellantis анонсував великі інвестиції та цікаві новинки
Stellantis анонсував великі інвестиції та цікаві новинки

Stellantis анонсував великі інвестиції та цікаві новинки

Міжнародний автомобільний холдинг Stellantis анонсував свої плани щодо розширення модельного ряду та інвестицій у розмірі $406 млн у три підприємства в американському штаті Мічиган – Dundee Engine Plant, Sterling Heights Assembly та Warren Truck Plant.

Основні асигнування вирушать на розвиток складального підприємства Sterling Heights Assembly, де виробляється електричний пікап Ram 1500 REV. Нагадаємо, що модель дебютувала минулого року на автошоу в Нью-Йорку і з’явиться у дилерів до кінця цього року. Автомобіль буде доступний з кількома варіантами тягових батарей місткістю 168 та 229 кВтг. Вони забезпечать пікапу запас ходу від 563 до 805 км. При необхідності поповнити запас енергії для подолання наступних 177 км на зарядній станції потужністю 350 кВт буде потрібно лише 10 хвилин.

Stellantis анонсував великі інвестиції та цікаві новинки - Фото 1

Пікап використовує платформу STLA Frame та оснащений двома електромоторами, кожен з яких відповідає за привід своєї пари коліс. Сумарна потужність цього тандему досягає 448 кВт/663 к.с., а момент, що крутить, становить 840 Нм. На спринт 0-96 км/год електропікапу потрібно всього 4,4 с.

Підприємство Sterling Heights Assembly також вироблятиме гібридну версію Ram 1500 Ramcharger. В арсеналі цієї моделі є батарея місткістю 92 кВт, а віддача двох електромоторів складає 494 кВт/672 к.с. та 833 Нм. Крім того, він оснащений 3,6-літровим V6, що виконує функцію бензогенератора. З його допомогою запас ходу може сягати 1110 км.

Stellantis анонсував великі інвестиції та цікаві новинки - Фото 2

2025 Ram 1500 Ramcharger Tungsten

Завод Warren Truck Plant отримає інвестиції у розмірі $97,6 млн, які допоможуть освоїти виробництво електрифікованої версії флагманської моделі Jeep Wagoneer. У компанії поки вважають за краще зберігати в таємниці його характеристики, але обіцяють, що це буде один із чотирьох електромобілів Jeep, які дебютують до кінця наступного року.

Раніше цього року керівник Jeep Антоніо Фільоса (Antonio Filosa) говорив, що Wagoneer 4xe буде використовувати ту ж саму “начинку”, що і Ram 1500 Ramcharger. Імовірно, що SUV отримає компактнішу батарею і матиме менший запас ходу.

Stellantis анонсував великі інвестиції та цікаві новинки - Фото 3

2025 Ram 1500 REV

Третє підприємство, що потрапило до списку “реципієнтів”, Dundee Engine Plant отримає $73 млн. Ці кошти будуть використовуватись для збільшення виробництва компонентів для платформ STLA Large та STLA Frame. Крім того, тут наприкінці року почнуть випускати новий турбований 1,6-літровий 4-циліндровий двигун GME-T4 EVO. Він оснащений системою прямого упорскування палива та використовуватиметься у складі гібридних силових агрегатів на перспективних моделях.

Теги за темою
електромобілі
Джерело матеріала
loader
loader