Театр на Лівому березі готує прем’єру «Отелло» за Шекспіром
Театр на Лівому березі готує прем’єру «Отелло» за Шекспіром

Театр на Лівому березі готує прем’єру «Отелло» за Шекспіром

У Київському академічному театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра 14 вересня відбудеться прем’єра вистави «Отелло» за однойменною трагедією Вільяма Шекспіра від української режисерки Оксани Дмітрієвої. 

Про це повідомляє Укрінформ.

«Мені здається, що саме сьогодні ця п’єса Шекспіра неймовірно актуальна, тому що події в ній розгортаються, коли війна закінчується. А зараз найголовніше наше бажання, щоб війна закінчилася, і закінчилася нашою перемогою. Але для суспільства це буде великим викликом, оскільки з фронта повернуться наші воїни, які нас захищають, і повернуться вони з великим болем, а ми повинні бути готові до цього. Щоб не сталося, як у великій п’єсі Шекспіра, коли батистова хусточка може зруйнувати цілий всесвіт людини», - розповіла про свою нову роботу режисерка.

На її думку, історія «Отелло» - це насамперед історія про любов, яка може бути й подарунком долі, й прокляттям, про напругу щастя, яке дуже важко витримати, а також історія про крихкість людини. Про те, що ми можемо завдати один одному великого болю, бо нам тільки здається, що війна закінчується, а ми можемо її створювати і вона продовжується в якомусь іншому масштабі.

Театр на Лівому березі готує прем’єру «Отелло» за Шекспіром - Фото 1 Театр на Лівому березі готують прем’єру «Отелло» за Шекспіром / Фото: Олеся Моргунець-Ісаєнко

Як розповіли у театрі, головними героями нової вистави стануть Він та Вона – божественні пазли збігу. «Їхня любов – дозрілий плід в обвугленому раю. У самому серці Венеції, міста, де сплелися краса та небезпека, розгортається історія, яка вражає своєю трагічністю та глибиною. Отелло, величний полководець, який пройшов довгий шлях від раба до шанованого воїна, опиняється на вершині слави. Його життя могло б бути ідеальним: він закоханий у прекрасну Дездемону, яка відповідає йому взаємністю. Але в тіні цієї гармонії ховається темний задум. Яго, офіцер, що служить під командуванням Отелло, таїть у собі невисловлений гнів і заздрість. Він вирішує зруйнувати життя Отелло, граючи на найвразливіших струнах його душі - коханні та довірі», - розповіли творці вистави «Отелло» в Театрі драми і комедії на лівому березі.

Ролі у виставі виконують: Отелло - Андрій Ісаєнко, Дмитро Соловйов, Яго - Дмитро Олійник, Олександр Соколов, Дездемона - Марина Клімова, Анастасія Пустовіт, Емілія - Анастасія Карпенко, Ірина Ткаченко, Родріго - Владислав Писаренко, Максим Рягін, Касіо - Олег Гоцуляк, Олександр Піскунов, Б'янка - Олена Бушевська, Катерина Качан та інші.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Миколаївський драмтеатр покаже на столичній сцені історію української біженки.

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader