У кожній школі має бути рамка на вході, а також відеоспостерження та сигналізація - Лісовий
У кожній школі має бути рамка на вході, а також відеоспостерження та сигналізація - Лісовий

У кожній школі має бути рамка на вході, а також відеоспостерження та сигналізація - Лісовий

Виклик війни, велика кількість зброї, вибухових речовин ставлять питання оснащення навчальних закладів рамками на вході, а також відеоспостереженням, сигналізацією для забезпечення безпеки учнів.

Про це під час Саміту перших леді та джентльменів сказав міністр освіти та науки Оксен Лісовий, передає кореспондент Укрінформу.

"Одним з викликів є кількість боєприпасів, які знаходяться сьогодні в Україні, кількість зброї, вибухових речовин, снарядів тощо, що може опинитися в школі в руках дітей, дуже велика. На жаль, кожна школа, кожен український заклад освіти повинен бути оснащений рамками на входах, сигналізацією, пожежною сигналізацією, там має перебувати офіцер безпеки. Кожен заклад освіти повинен мати закритий периметр і контроль доступу, відеоспостереження", - сказав Лісовий.

Він нагадав, що в умовах війни для забезпечення навчання офлайн в закладах освіти будуються бомбосховища. Загалом, за його словами, тільки шкіл в Україні біля 12 тисяч, 9 тисяч дошкільних навчальних закладів, біля 4 тисяч позашкільних закладів освіти, приміщення біля 200 закладів вищої освіти, де навчається в середньому до 10 тисяч студентів.

"Усі ці заклади освіти повинні бути забезпечені бомбосховищами. В середньому ціна рішення цієї проблеми перевищує 4 млрд доларів. Ми можемо повернути до навчального процесу дітей тільки в ті заклади освіти, які мають укриття", - сказав Лісовий.

Він нагадав, що в 2024 році з бюджету на будівництво укриттів виділено 7, 5 млрд грн, в наступному році запланована більша сума, а також кошти на рамки, сигналізації в школах. Також до вирішення цього питання залучаються соціально відповідальний бізнес, громади, міжнародні партнери.

Як повідомляв Укрінформ, уряд планує повернути до офлайн навчання в школи до 300 тисяч школярів до кінця року.

Теги за темою
Діти Школа
Джерело матеріала
loader
loader