Відключення світла повертаються: у яких регіонах України 12 вересня не буде електрики
Відключення світла повертаються: у яких регіонах України 12 вересня не буде електрики

Відключення світла повертаються: у яких регіонах України 12 вересня не буде електрики

У компанії ДТЕК заявили, що впровадження графіків відбулося за вказівкою "Укренерго". З 13:00 до 23:00 у 4 українських регіонах і в Києві діятиме 1 група відключень.

В Україну повернулися стабілізаційні вимкнення світла і графіки впроваджено в 4 областях і в Києві. Про це повідомили в компанії ДТЕК 12 вересня.

За командою "Укренерго" в четвер із 13:00 знову відключатимуть електрику в столиці, а також у Київській, Одеській, Дніпропетровській та Донецькій областях. У цих регіонах буде застосовано одну групу відключення і триватимуть вони до 23:00.

В "Укренерго" на момент публікації матеріалу ніяк не коментували рішення і напередодні лише написали, що хоч рівень споживання і зростає, обмежень не планувалося.

"Споживання продовжує зростати. Сьогодні, станом на 9:30, його рівень був на 4,5% вищим, ніж у цей самий час у середу, 11 вересня... Застосування заходів обмеження не прогнозується, але є потреба ощадливого споживання впродовж усієї доби", — йшлося у повідомленні, що було опубліковано об 11:02.

Що саме стало причиною для повернення стабілізаційних відключень — на момент публікації матеріалу невідомо.

Нагадаємо, 8 вересня повідомлялося, що експерт назвав міста в Україні, де взимку будуть найбільші відключення. За словами енергетичного експерта Олександра Харченка, за оптимістичного сценарію відключення триватимуть 4-8 годин. Але за температури повітря нижче 10-15 градусів, варто готуватися до значно триваліших відключень.

Нагадаємо, 30 серпня повідомлялося, що восени та взимку можуть бути відключення, як у липні. За словами представника Українського інституту майбутнього Адріана Прокіпа, після останнього обстрілу ситуація погіршилася ще сильніше. Уже з другої половини жовтня дефіцит може стати суттєвим.

Джерело матеріала
loader
loader