2,5 літри на 100 км: Toyota Prius встановила світовий рекорд паливної економічності
2,5 літри на 100 км: Toyota Prius встановила світовий рекорд паливної економічності

2,5 літри на 100 км: Toyota Prius встановила світовий рекорд паливної економічності

Новий Toyota Prius LE встановив світовий рекорд. Він перетнув США від західного до східного узбережжя, показавши вражаючу витрату палива.

Американець Уейн Гердес на Prius LE п’ятого покоління, оснащеного 2,0-літровою 194-сильною гібридною установкою, стартував від мерії Лос-Анджелеса та фінішував біля мерії у Нью-Йорку. Загалом він проїхав 5168 км. На одному баку він долав близько 1700 км. Середня витрата палива склала 2,5 літра на 100 км. І це стало рекордним показником серед серійних автомобілів.

2,5 літри на 100 км: Toyota Prius встановила світовий рекорд паливної економічності - Фото 1

Варто зазначити, що паспортна витрата палива Toyota Prius складає 4,1 л на 100 км у змішаному циклі. А заявлений запас ходу за повного баку дорівнює 1036 км. Тож показники справді вражаючі. Навіть представники компанії були вражені результатом. Віце-президент Toyota Vehicle Marketing group Майкл Тріпп сказав: «Prius вражав нас усіх останні 23 роки, і, чесно кажучи, він продовжує дивувати нас і сьогодні».

Звичайно Уейн Гердес прокладав маршрут поїздки з урахуванням паливної економічності, але йому все одно доводилося підніматися на висоту до 2100 м і проїжджати пустелі, де температура повітря піднімалася до більш ніж 40 градусів за Цельсієм, що, звичайно ж, не сприяло економії. Незважаючи на труднощі, Toyota Prius знову рекордсмен.

2,5 літри на 100 км: Toyota Prius встановила світовий рекорд паливної економічності - Фото 2

Теги за темою
рекорд
Джерело матеріала
loader
loader