Кліматичний стартап прагне використовувати ШІ для захисту енергомережі
Кліматичний стартап прагне використовувати ШІ для захисту енергомережі

Кліматичний стартап прагне використовувати ШІ для захисту енергомережі

Оскільки пожежі на заході Сполучених Штатів посилюються, комунальні компанії знаходяться на передовій, працюючи над захистом ліній електропередач, які обслуговують мільйони клієнтів. Зі збільшенням частоти пожеж і сильних штормів зростає й кількість технологій, які комунальні компанії використовують для забезпечення нормальної роботи.

У США є приблизно 5,5 мільйонів миль ліній електропередач на понад чверті мільярда стовпів, оточених ще більшою кількістю дерев, і стежити за всім цим неможливо.

Тому лідерство бере на себе штучний інтелект .

Увійдіть у нові компанії-розробники програмного забезпечення, такі як Pano AI, Satelytics і каліфорнійська AIDash, які використовують високі технології для зниження ризику.

«Використовуючи супутники, ми можемо контролювати кожне дерево, кожен стовп так часто, як забажаємо, визначати проблеми та усувати їх до того, як вони спричинять аварію», — сказав CNBC Абхішек Сінгх, генеральний директор і співзасновник AIDash.

Місцева влада часто вимагає від комунальних компаній перевірити 100% своїх ліній і розв'язувати будь-які проблеми до сезону пожеж.

«Вся ця робота з утримання дерев вздовж ліній електропередач лише для нас щорічно витрачає 10 мільярдів доларів», — додав Сінгх. «Зі зростанням вартості робочої сили та нестачею робочої сили стає все важче визначити проблеми без технологій».

AIDash використовує свою технологію не лише для виявлення поточних проблем, але й потенційних майбутніх, інтегруючи дані про погоду з детальними даними про рослинність, щоб оцінити рівень ризику протягом пожежонебезпечного сезону та вирішити їх. Компанія робить те саме для сильних вітрів і опадів.

National Grid, яка обслуговує клієнтів у більшості північно-східних регіонів, є одночасно клієнтом та інвестором AIDash через підрозділ венчурного капіталу National Grid Partners.

«Найважливішим для нас є надійність мережі», — сказав CNBC Андре Тюренн, віце-президент з інвестицій National Grid Partners, додавши, що компанія спостерігала скорочення відключень на 30%, а тривалість відключень скоротилася на 55%. за допомогою AIDash.

«Їхня відмінність полягала в тому, що вони створили наскрізну платформу, платформу робочого процесу, призначену для інженерів комунальних підприємств для фактичного розгортання та прогнозної аналітики, розгортання бригад на землі та загалом надання платформи для наших інженерів для наскрізного використання ”, - сказав Тюренн.  

Окрім National Grid Partners, AIDash підтримує Duke Energy, Edison International, Shell Ventures, Lightrock і SE Ventures. Загальний обсяг фінансування венчурного капіталу наразі становить 91,5 мільйона доларів.

У рамках «зеленого» переходу й у міру того, як все більше галузей промисловості переходять на повністю електроенергію, потужність і надійність мережі стануть ще важливішими. Протягом наступних п’яти років National Grid планує витратити 75 мільярдів доларів у своїх юрисдикціях у Великобританії, а також у Нью-Йорку та Массачусетсі на оновлення для обох.

Джерело матеріала
loader
loader