Папа Римський Франциск завершив апостольську подорож до Азії та Океанії
Папа Римський Франциск завершив апостольську подорож до Азії та Океанії

Папа Римський Франциск завершив апостольську подорож до Азії та Океанії

Папа Римський Франциск у п’ятницю повернувся до Риму після 12-денної апостольської подорожі Південно-Східною Азією та Океанією, що стала найдовшою за час його папства та однією з найтриваліших за всю історію Ватикану.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

За 12 днів Франциск відвідав Індонезію, Папуа-Нову Гвінею, Східний Тимор і Сінгапур, під час поїздки подолавши загалом майже 33 тисячі кілометрів.

87-річний Папа Римський, здоров'я якого останніми роками погіршилося, під час цієї подорожі був у хорошій формі, хоча мав насичений графік і тривалі виступи на понад 40 заходах. Впродовж усієї поїздки він пересувався в інвалідному візку, проте не скасував жодної запланованої зустрічі.

Найважливіші моменти подорожі Франциска включали поїздку до містечка з приблизно 12 000 жителів на краю джунглів у Папуа-Новій Гвінеї, куди Папа привіз сотні кілограмів гуманітарної допомогти місцевому населенню, зокрема ліки, одяг та іграшки для дітей.

Папа також відслужив месу в Східному Тиморі, на яку зібралися близько 600 000 людей або майже половина 1,3-мільйонного населення цієї країни, що стала однією з найбільших за всю історію відвідувань меси під час папського візиту. Східний Тимор, де 96% жителів є католиками, був єдиною країною з католицькою більшістю під час цієї подорожі Папи.

В Індонезії, найбільш густонаселеній країні світу з мусульманською більшістю, Франциск оприлюднив спільну декларацію з національним великим імамом, у якій вони закликали до глобальних заходів для боротьби зі змінами клімату.

У Сінгапурі Папа закликав уряд одного з провідних світових фінансових центрів домагатися справедливої ​​оплати праці для понад мільйона низькооплачуваних іноземних працівників у країні.

Францисквіддає пріоритет поїздкам у місця, які ніколи не відвідував Папа, або де католики становлять незначну меншість.

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск під час зустрічі з прочанами у неділю, 1 вересня, засудив масовані обстріли Росією української інфраструктури.

Джерело матеріала
loader
loader