Передавав окупантам локації опорних пунктів ЗСУ на Донеччині: СБУ викрила ще одного ворожого поплічника. Фото
Передавав окупантам локації опорних пунктів ЗСУ на Донеччині: СБУ викрила ще одного ворожого поплічника. Фото

Передавав окупантам локації опорних пунктів ЗСУ на Донеччині: СБУ викрила ще одного ворожого поплічника. Фото

У Донецькій області правоохоронці викрили російського агента, який передавав російським окупантам інформацію про Сили оборони України. Зокрема, від зрадника ворог отримував дані про локації опорних пунктів ЗСУ на Лиманському напрямку.

Інформатора воєнної розвідки РФ було затримало і оголошено про підозру. Про це у четвер, 12 вересня, повідомили у пресцентрі Служби безпеки України.

Зловмисником виявився 44-річний місцевий житель. Російська спецслужба дистанційно залучила його до шпигування за українськими військовими через знайому, яка проживає на території РФ.

Жінка виконувала функції "зв’язкової" та передавала розвіддані від інформатора до головного управління Генштабу збройних сил РФ.

Як з'ясували у СБУ, насамперед росіяни намагалися виявити геолокації взводних опорних пунктів Сил оборони в районі Лимана.

"Для виконання цього завдання фігурант обходив місцевість поблизу передової, де приховано фіксував пункти базування українських військ. Зловмисник передавав отримані відомості "зв’язковій" у вигляді текстових повідомлень. Розвіддані потрібні були окупантам для підготовки нових наступальних операцій, спрямованих на прорив оборони українських захисників", – сказано у повідомленні.

Правоохоронці вчасно викрили зрадника і задокументували його злочинні дії. Під час обшуків було вилучено мобільний телефон із доказами підривної діяльності затриманого на користь держави-агресора.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Як повідомляв OBOZ.UA, СБУ затримала чергового російського поплічника, який діяв на Донеччині. Фігурант збирав розвіддані про українські війська на Краматорському напрямку.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader