Прорив у Курській області: війська РФ взяли у полон один із підрозділів ЗСУ
Прорив у Курській області: війська РФ взяли у полон один із підрозділів ЗСУ

Прорив у Курській області: війська РФ взяли у полон один із підрозділів ЗСУ

Російські війська почали контрнаступ у Курській області. Один з українських підрозділів був захоплений зненацька. Підрозділ ЗСУ потрапив у полон.

Про це пише видання Financial Times із посиланням на свої джерела.

У Міноборони Росії заявили, що війська РФ нібито взяли під контроль 10 населених пунктів. Дії росіян націлені на лівий фланг українського угруповання військ від селища Червонооктябрське до Снагості та Гордіївки. Крім того, як повідомляється, росіяни взяли в полон щонайменше 10 солдатів ЗСУ.

Як розповіло джерело журналістам, українські сили зіткнулися з проблемами біля Снагості. Передбачається, що великої групи військ там не було. Однак неясно, чи зміг цей контрнаступ росіян глобально вплинути на операцію ЗСУ в Курській області.

У матеріалі йдеться про те, що один підрозділ ЗСУ був захоплений зненацька. З іншого боку, українці можуть провести контратаку. У ЗС РФ навряд чи вийде вибити їх із Курської області в найближчому майбутньому.

Також неназваний представник військової розвідки України охарактеризував успіх ЗС РФ у Курській області як суто тактичний. Дії росіян не варто сприймати як великомасштабний наступ.

Нагадаємо, російська окупаційна армія наступає з трьох сторін на населений пункт Курахове, розташований неподалік Покровська на Донеччині. Окупанти безуспішно намагаються проводити штурмові дії. За останній час просування ворога значно знизилося.

Джерело матеріала
loader
loader