Форвард баскетбольної збірної України U18 Лохманчук гратиме у США
Форвард баскетбольної збірної України U18 Лохманчук гратиме у США

Форвард баскетбольної збірної України U18 Лохманчук гратиме у США

Гравець збірної України з баскетболу U18 Лука Лохманчук у новому сезоні виступатиме у складі американської шкільної команди зі штату Нью-Джерсі Patrick School.

Як повідомляє ФБУ, у міжсезоння Лука став першим українським баскетболістом, який офіційно переїхав із Європи до США, передає Укрінформ.

«Радий розпочати новий етап, який відкриває переді мною нові та цікаві можливості, - сказав 17-річний Лохманчук. - Попереду багато важкої роботи. Для мене це великі зміни, далекий переїзд. Велика відповідальність якнайшвидше пройти період адаптації та якнайкраще проявити себе. Сподіваюся, дуже скоро буду повністю готовий до виступів у новому сезоні».

Останні три сезони форвард провів у системі іспанського клубу «Гран-Канарія», у складі якого виступав у фінальних раундах чемпіонату Іспанії та на міжнародній арені. У сезоні-2023/24 він дебютував за другу команду клубу в третій лізі Іспанії.

На чемпіонаті Європи Дивізіону В Лохманчуку, який грає за різні українські збірні з 14-ти років, завадила провести всі матчі турніру травма. Проте він став найкращим скорером юніорської збірної України та 11-м на чемпіонаті за набраними очками (у середньому за гру - 15,3 пункта).

Лука Лохманчук має баскетбольну генетику. Його батько та дід - легендарні українські гравці й талановиті тренери Олександр Лохманчук та Олександр Шальнєв.

Фото: fbu.ua.

Теги за темою
США Спорт Баскетбол
Джерело матеріала
loader
loader