Армія РФ атакувала енергообʼєкт на Сумщині, один працівник загинув, ще 7 поранені
Армія РФ атакувала енергообʼєкт на Сумщині, один працівник загинув, ще 7 поранені

Армія РФ атакувала енергообʼєкт на Сумщині, один працівник загинув, ще 7 поранені

Упродовж доби 13 вересня російські війська завдали ударівпо енергетичному об'єкту на Сумщині. Загинув працівник підприємства, ще семеро людей отримали поранення.

Пошкоджено енергетичне обладнання і укриття, знеструмлювалися кілька підстанцій. Про це розповіли у Міністерстві енергетики України.

Загалом, за даними Мінеренго, напередодні росіяни обстріляли енергоінфраструктуру на Донеччині, Запоріжжі, Чернігівщині та Сумщині. В останньому з регіонів наслідки атак найбільш серйозні

"У Сумській області внаслідок обстрілу території енергообʼєкта було пошкоджено обладнання і укриття, знеструмювалось кілька підстанцій. Внаслідок атаки загинув працівник підприємства — 54-річний водій, ще 7 працівників отримали поранення та були госпіталізовані", – йдеться у повідомленні.

На Запоріжжі через російський обстріл вимикалася повітряна лінія, було знеструмлено підстанції, споживачів відключення не торкнулися.

На Чернігівщині ж також фіксувалося відключення повітряних ліній. Без світла залишалися  413 абонентів у 6 населених пунктах. 

Загалом, за даними Міненерго, з жовтня 2022 року Росія завдала по об'єктах енергетичної інфраструктури України понад тисячу ударів. Лише від початку 2024 року через російські атаки наша держава втратила  9 ГВт генеруючих потужностей.

"Наразі триває масштабна ремонтна кампанія для відновлення енергооб’єктів. Енергетики працюють цілодобово, щоб забезпечити стабільність і цілісність енергосистеми та підготувати її до осінньо-зимового періоду", – зазначили у Міненерго.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 13 вересня армія Росії вбила трьох мирних жителів Донеччини за добу. Ще четверо цивільних у низці населених пунктів регіону отримали поранення. Переважно ворог атакував Донеччину за допомогою КАБ, однак подекуди росіяни застосовували також артилерію та дрони.

Також стало відомо, що 13 вересня окупанти скинули авіабомби на Сумщину. Унаслідок атаки є загиблі, серед поранених – 4-річна дитина.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader