Влада Зімбабве відправить на забій 200 слонів, щоб нагодувати людей
Влада Зімбабве відправить на забій 200 слонів, щоб нагодувати людей

Влада Зімбабве відправить на забій 200 слонів, щоб нагодувати людей

Через продовольчу кризу, викликану посухою, у Зімбабве планують вбити 200 слонів. Влада вже надала відповідні розпорядження, пише The Guardian.

За рішенням влади країни, полювання на слонів проходитиме, зокрема, у найбільшому заповіднику країни — Хванзі. Потім планується залучити жінок для сушіння м'яса, його упаковки та розподілу до громад, що потребують джерел білка. У Зімбабве мешкає близько ста тисяч слонів, що, на думку міністра довкілля, "перевищує необхідну кількість". Проте деякі експерти та зоозахисники не згодні з цим, стверджуючи, що існують більш екологічні способи впоратися із посухою. Вони також висловлюють побоювання, що масовий відстріл слонів може відлякати туристів з етичних міркувань.

- Ми вже продемонстрували нездатність дбайливо ставитися до природних ресурсів, і наші незаконні прагнення багатства не знають кордонів. Це треба зупинити, бо подібні дії є неетичними, - вважає директор Національного центру з управління природними ресурсами Фарай Магуву.

Зімбабве та Намібія, поряд з іншими країнами південної Африки, оголосили надзвичайний стан через посуху. За оцінками ООН, близько 42% населення Зімбабве живе у злиднях. Влада прогнозує, що шість мільйонів осіб, що становить понад третину населення, потребуватимуть продовольчої допомоги з листопада по березень — найскладніший період щодо доступності продовольства.

  • 29 серпня поліція Миколаєва розпочала кримінальне провадження з перевезення 339 кілограмів мертвих заморожених собачих туш у кузові вантажівки. Виявити моторошну знахідку правоохоронцям вдалося через те, що вантажівка потрапила в ДТП з мінівеном Fiat Doblo.
Теги за темою
Тварини
Джерело матеріала
loader
loader