На місці знесених будинків у Маріуполі зводять житло на продаж для росіян
На місці знесених будинків у Маріуполі зводять житло на продаж для росіян

На місці знесених будинків у Маріуполі зводять житло на продаж для росіян

У тимчасово окупованому Маріуполі загарбники анонсували будівництво 3,5 тис. нових квартир, які збираються продавати за цінами, недоступними місцевим жителям.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«На місцевих пропагандистських каналах окупанти випускають ролики про «інвестиційні проєкти» у Маріуполі, завдяки яким нібито з'явиться 3,5 тисячі нових квартир, але всі вони для продажу. Зокрема по вулиці Бахчиванджи, 7А загарбники знесли багатоквартирний 9-поверховий будинок. Тепер зводять новий, але жителі, які мали тут квартири, нові не отримають. Їм доведеться їх купувати, але грошей для цього у людей немає», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ціни на іпотечні квартири недоступні для маріупольців, які втратили все через російське вторгнення. Так, вартість однокімнатних квартир стартує від 82 тисяч доларів.

У міськраді вказали, що усе це будується для росіян, аби деукраїнізувати Маріуполь. А про десятки тисяч місцевих жителів, у яких зруйноване житло, загарбники вже й не згадують. Вони зносять будинки, змінюють юридичні адреси та залишають людей на вулиці.

Як повідомляв Укрінформ, підвали маріупольських будинків, у тому числі зведених окупантами новобудов, потерпають від затоплень, але комунальники не реагують на скарги містян.

Фото: Петро Андрющенко, Телеграм

Теги за темою
Маріуполь Будівництво
Джерело матеріала
loader
loader