На вітчизняних дорогах помічено «Сонячний вогонь» зі США
На вітчизняних дорогах помічено «Сонячний вогонь» зі США

На вітчизняних дорогах помічено «Сонячний вогонь» зі США

Автомобілі американської марки Pontiac не часто зустрічаються на українських дорогах. Кожна з таких машин по-своєму вже рідкість. Днями кореспондентові «Автоцентру» вдалося сфотографувати в Києві стильне купе, та ще в ефектному жовто-червоному забарвленні – до пари назві моделі Sunfire («Сонячний вогонь»).

Компактна модель Sunfirе у 1994 році прийшла на зміну автомобілю Sunbird. Автомобіль отримав інший стиль – від Chevrolet Cavalier, а також модернізовану платформу J. Машина пропонувалася з трьома типами кузова: купе, кабріолет та 4-дверний седан. За 11 років виробництва автомобіль зазнав двох рестайлінгів: у 2000-му та 2003-му модельних роках.

На вітчизняних дорогах помічено «Сонячний вогонь» зі США - Фото 1

 

 

У нашому випадку автомобіль 2002 року випуску, представлений з останнім оновленням – тільки подивіться на розтягнуті фари, що перетікають в решітку радіатора.

 

На вітчизняних дорогах помічено «Сонячний вогонь» зі США - Фото 2

Спочатку базовим двигуном для моделі Sunfirе служив 2,2-літровий агрегат 115 к. с. А для версії GT пропонувався потужніший, 150-сильний, робочим об’ємом 2,3 л, а пізніше 2,4 л. Однак з 2003-го модельного року в лінійці моторів залишився лише один – 2,2-літровий Ecotec Twin Cam, що розвивав 140 “конячок” та 203 Нм.

На вітчизняних дорогах помічено «Сонячний вогонь» зі США - Фото 3

Він комплектувався або 5-ступеневою механічною КП, або 3-ступеневим “автоматом”, як на фото. Така машина з АКП розганялася від 0 до 100 км/год за 9,7 секунд і мала максимальну швидкість 202 км/год. Витрата пального у комбінованому режимі становила 8,4 л на 100 км.

На вітчизняних дорогах помічено «Сонячний вогонь» зі США - Фото 4

Джерело матеріала
loader
loader