Польщу накрив сильний паводок, міста та села йдуть під воду
Польщу накрив сильний паводок, міста та села йдуть під воду

Польщу накрив сильний паводок, міста та села йдуть під воду

Польщу накрив сильний паводок, міста та села йдуть під воду

    © EPA-EFE/Maciej Kulczynski © EPA/Michal Meissner © EPA-EFE/Maciej Kulczynski © EPA-EFE/TOMASZ GOLLA
    Польщу накрив сильний паводок, міста та села йдуть під воду - Фото 1
    Польщу накрив сильний паводок, міста та села йдуть під воду - Фото 2
    Польщу накрив сильний паводок, міста та села йдуть під воду - Фото 3
Антициклон приніс потужні дощі в центрально-східну Європу.

Атмосферний циклон «Борис», який приніс значне похолодання та дощі в центрально-східній Європі, призвів до серйозних паводків у Польщі. Прем'єр-міністр Дональд Туск уже заявив, що в багатьох частинах країни ситуація критична і відомо про першого загиблого внаслідок паводку, пише RMF24.

Найбільше від повені на разі постраждала Нижня Сілезія. Через підтоплення в регіоні є проблеми із електропостачанням та зв’язком.

«Маємо першу підтверджену смерть від утоплення в районі Клодзко», - зазначив Туск та закликав жителів регіону не нехтувати попередженнями та евакуюватись із зони паводку, оскільки «в будь-який момент може статися щось таке, що ускладнить евакуацію».

Він зазначив, що районі Клодзко евакуювали понад півтори тисячі людей, але здебільшого це місцева евакуація, коли людей переміщують у вищі частини міста.

Глава польського уряду підтвердив, що доволі складною є ситуація на дамбі в Мендзиґужі, але запевнив, що вона повинна витримати тиск води.

Крайове водне управління у Вроцлаві попередило, що невдовзі паводок дійде і до міста, яке розташоване на річці Одер.  Піку води слід очікувати у Вроцлаві 17 вересня.

Сильні опади також зафіксовані у Словаччині, Чехії, Австрії, Румунії. Так, серйозно вода піднялась на Дунаї,  як наслідок у Братиславі ввели третій рівень попередження про повені. Це означає, що будуть побудовані спеціальні дамби, щоб вода не затопила місто. Гідрологи прогнозують, що Дунай у Братиславі може піднятись на 910 см, що означає перевищення рівня ризику повені.

Джерело матеріала
loader
loader