Volkswagen презентував сьоме покоління Transporter та Caravelle
Volkswagen презентував сьоме покоління Transporter та Caravelle

Volkswagen презентував сьоме покоління Transporter та Caravelle

Напередодні відкриття автосалону IAA Transportatation 2024 у Ганновері, увечері 15 вересня, на території одного з павільйонів відбулася світова прем’єра моделей Volkswagen Transporter та Caravelle сімого покоління. Таким чином, повністю сформовано лінійку розвізних фургонів, спадкоємців легендарного Volkswagen Bulli, який відзначає цього року 75-річний ювілей. Вона складається з моделей Transporter/Caravelle, Multivan та ID. Buzz.

Transporter став просторішим і вантажопідйомнішим. Об’єм вантажного відсіку зі стандартною колісною базою зріс на 10% – до 5,8 м куб. Довгобазна версія з високим дахом вміщує 9 кубометрів. Машина може перевозити на 0,13 т більше – 1,33 т і буксувати причіп масою 2,8 т (+ 0,3 т).

Volkswagen презентував сьоме покоління Transporter та Caravelle - Фото 1

Volkswagen презентував сьоме покоління Transporter та Caravelle - Фото 2

Volkswagen презентував сьоме покоління Transporter та Caravelle - Фото 3

Volkswagen презентував сьоме покоління Transporter та Caravelle - Фото 4

Transporter доступний у варіантах кузова вантажний фургон Panel Van, у тому числі у версії Plus – з другим рядом сидінь, а також у вантажопасажирському варіанті Crewbus, і як шасі з дворядною кабіною під різні кузовні надбудови. Сaravelle містить до 9 осіб. Обидві моделі пропонуються також у виконанні для поганих доріг Pan Americana, яку зовні відрізняють пластикові захисні накладки, в тому числі і на колісних арках.

Volkswagen презентував сьоме покоління Transporter та Caravelle - Фото 5

Volkswagen презентував сьоме покоління Transporter та Caravelle - Фото 6

Щодо інтер’єру, то тут водій оцінить повністю цифровий щиток приладів та великий дисплей тачскрин інформаційно-розважальної системи. На передній панелі з’явилася клавіша електронного «ручника». А селектор автоматичної КП тепер розташований на рульовій колонці. У стандартне оснащення входять 14 електронних систем допомоги водієві (ADAS).

Volkswagen презентував сьоме покоління Transporter та Caravelle - Фото 7

Volkswagen презентував сьоме покоління Transporter та Caravelle - Фото 8

Вперше моделі Transporter та Сaravelle отримали три типи силових установок на вибір: турбодизельні TDI, Plug-in Hybrid та акумуляторно-електричні (BEV). Турбодизелі пропонуються у варіантах 110, 150 чи 170 л. с. Найпотужніший з них агрегатується лише з 8-ступеневим “автоматом”. З моторами 150/170 к. с. також можна замовити повний привод 4MOTION. Версія eHybrid розвиває сумарно 232 к. с. та комплектується «автоматом». Що ж до суто електричних, то вони випускаються у трьох варіантах потужності: 136 к. с., 218 к. с. та 286 к. с. Місткість батареї становить 64 кВт.год.

Volkswagen презентував сьоме покоління Transporter та Caravelle - Фото 9

На презентації повідомляли, що на нові Transporter та Сaravelle оформлено вже понад 10 тис. попередніх замовлень. І це лише початок. Для нової рекламної кампанії було запрошено найпопулярнішого голлівудського актора Джейсона Стетхема.

Volkswagen презентував сьоме покоління Transporter та Caravelle - Фото 10

Джерело матеріала
loader
loader