Забруднення з Десни дісталося Київщини – Держводагенство
Забруднення з Десни дісталося Київщини – Держводагенство

Забруднення з Десни дісталося Київщини – Держводагенство


Забруднення дійшло до 336 км від впадіння по річці Десна, тобто воно знаходиться вже у Київській області між селами Літки та Рожни.

Станом на 15 вересня пляма забруднення, що рухається річкою Десна, вже дійшла до Київської області. Про це повідомив голова Державного агентства водних ресурсів України Ігор Гопчак в етері телемарафону у неділю, 15 вересня.

“Забруднення дійшло до 336 км від впадіння по річці Десна, тобто воно знаходиться вже у Київській області між селами Літки та Рожни. Але основна концентрація забруднення знаходиться у Чернігівській області між селами Остер та Максим”, – зазначив Гопчак.

Нині експерти фіксують перші ознаки зміни кольору води та рівня каламутності у Десні  на Київщині.

Водночас Гопчак запевнив, що киянам не варто хвилюватися стосовно якості питної води, адже фахівці Київводоканалу вживають усіх заходів для унеможливлення потрапляння брудної води у домівки.

Нагадаємо, наприкінці серпня у річках Сейм та Десна виявили забруднення органічними речовинами. Місцевим жителям заборонили брати воду з річок для технічних потреб, ловити рибу й купатися.

Згодом українські фахівці встановили джерело забруднення річок Сейм та Десна – це Тьоткінський цукровий завод у Курській області Росії.



Теги за темою
Київська область
Джерело матеріала
loader
loader