Apple підтверджує, що iPhone 16 має всього 8 ГБ оперативної пам’яті
Apple підтверджує, що iPhone 16 має всього 8 ГБ оперативної пам’яті

Apple підтверджує, що iPhone 16 має всього 8 ГБ оперативної пам’яті

Лінійка iPhone 16 має 8 ГБ оперативної пам’яті, від базової моделі до 16 Pro Max, і все це завдяки Apple Intelligence. Віце-президент Apple з апаратних технологій Джоні Сроджі підтвердив це в інтерв’ю Geekerwan.

Srouji пояснив в інтерв’ю, що «DRAM є одним з аспектів», коли справа доходить до визначення апаратних характеристик, необхідних для Apple Intelligence, сказавши, що ця функція «привела нас до думки, що нам потрібно досягти 8 ГБ». Він додав, що додаткова оперативна пам’ять також «надзвичайно допоможе» для таких завдань, як ігри високого класу на пристроях.

Apple раніше не повідомляла, скільки оперативної пам’яті має лінійка iPhone 16, але MacRumors виявив посилання на число 8 ГБ у Xcode після анонсу телефонів. Apple, яка є не єдиним виробником апаратного забезпечення, який нещодавно збільшив оперативну пам’ять, щоб запропонувати штучний інтелект , заявила, що iOS 18 не принесе Apple Intelligence на iPhone 15 , який має лише 6 ГБ оперативної пам’яті, після запуску набору функцій. Окрім лінійки iPhone 16, iPhone 15 Pro буде єдиним телефоном, який підтримує цю функцію.

Окрім цього, Сроджі проводить приблизно 17-хвилинне інтерв’ю, обговорюючи філософію продуктивності апаратного забезпечення компанії, характеристики чіпів A18 у нових телефонах, підхід Apple до теплового дизайну та обробку відео й зображень iPhone 16 і 16 Pro.

Джерело матеріала
loader
loader