Диктат Android: смартфони перестануть запускати програми, встановлені не через Google Play
Диктат Android: смартфони перестануть запускати програми, встановлені не через Google Play

Диктат Android: смартфони перестануть запускати програми, встановлені не через Google Play

Додатки для Android тепер можуть легко блокувати сторонні завантаження і примусово завантажувати програми через Google Play. Нова функція, яка почне блокувати "нелегальні" застосунки, отримала назву API Google Play Integrity. Її мета – перевіряти, з якого джерела було встановлено додаток.

Якщо це не офіційний магазин, користувач побачить попередження на кшталт "ця програма може бути небезпечною, встановіть її з Google Play", зазначає портал Android Authority.

При виявленні такого додатка користувачеві буде запропоновано видалити його або перевстановити через Play Маркет – щоб отримати оригінальну версію, а не зламану. Запустити його як раніше більше не вийде, операційна система не дасть змоги це зробити.

Перевірка застосунків відбувається на етапі їхнього встановлення, і, ймовірно, під час виконання дій, пов'язаних із доступом до конфіденційної інформації користувача. У Google вважають, що вона допоможе краще захистити користувачів від потенційно ризикованих і шахрайських взаємодій.

За даними Android Authority, ця функція була представлена ​​ще в травні та вже використовується деякими іграми для блокування завантаження сторонніх додатків. А в майбутньому таких програм стане ще більше.

"Існує безліч причин, з яких ви можете захотіти завантажувати програми зі сторонніх джерел на свій телефон Android, але є також вагомі причини, через які розробники хотіли б заблокувати завантаження зі сторонніх джерел", - помічає Android Authority.

Вважається, що однією з переваг Android над iOS завжди була можливість безпроблемної інсталяції софту в обхід Play Market, зокрема зламаних ігор. Однак тепер на Android, як бачимо, з'явилася своя "антипіратська цензура", і лавка незабаром закриється. Однак Apple у частині тотального контролю, як і раніше, на крок попереду: повідомлялося, що  Apple почне блокувати iPhone з чужими запчастинами.

Джерело матеріала
loader
loader