Наступного місяця з’являться чотири нових MacBook M4
Наступного місяця з’являться чотири нових MacBook M4

Наступного місяця з’являться чотири нових MacBook M4

Після презентації iPhone 16 Apple зосереджується на лінійці Mac, за чутками, подія запланована на жовтень. Хоча вереснева подія значною мірою підкреслювала зростаючу екосистему компанії та досягнення ШІ за допомогою «Apple Intelligence», анонсів щодо Mac та iPad помітно не було.  

Інсайдер галузі Марк Гурман припускає, що жовтнева подія буде зосереджена навколо представлення Mac на базі M4, обіцяючи стрибок продуктивності в порівнянні з поточним поколінням M3. Очікується, що до складу ввійдуть:  

  • J604: новий бюджетний 14-дюймовий MacBook Pro з чіпом M4.
  • J614 і J616: нові 14-дюймові та 16-дюймові MacBook Pro високого класу, кожен із двома чіпами M4 професійного рівня.
  • J623: новий iMac із чіпом M4.
  • J773: оновлений, менший Mac mini у варіантах чіпа M4 і M4 Pro.

Гурман каже: «Мені сказали, що більшість цих комп’ютерів Mac уже поставляються з заводів (за винятком деяких MacBook Pro вищого класу та Mac mini з M4 Pro) і вони готові до запуску прямо зараз». 

Гурман також припускає, що Apple, ймовірно, чекає, поки всі нові комп’ютери Mac будуть готові до доставки одночасно. Моделі M4 MacBook Air (J713 і J715) очікуються в першому кварталі 2025 року, а новий Mac Studio (J575) — до середини року. Mac Pro (J704) буде випущено до кінця 2025 року.

Відсутність M4 MacBook Air у найближчому майбутньому може декого розчарувати, оскільки безвентиляторний дизайн залишається популярним вибором для користувачів.

Перехід Apple на власні кремнієві чіпи помітно покращив її комп’ютерні пропозиції. Комп’ютери Apple, яких колись висміювали за те, що вони пропонують приголомшливі характеристики за високими цінами, стали серйозними конкурентами на ринку. Акцент на ШІ в цих нових настільних комп’ютерах свідчить про прагнення Apple розвиватися в цій галузі.

Джерело матеріала
loader
loader