Нові правила роздягнуть водіїв до нитки
Нові правила роздягнуть водіїв до нитки

Нові правила роздягнуть водіїв до нитки

З 2024 року на українських водіїв чекають серйозні зміни: уряд запровадив підвищені штрафи за порушення правил дорожнього руху. Ці нововведення спрямовані на посилення дисципліни на дорогах і мають суттєво вплинути на гаманець недобросовісних водіїв. Тепер кожна помилка може коштувати значно більше.

Оновлені правила вимагають, щоб водії мали при собі водійські права, техпаспорт і поліс обов'язкового страхування (ОСАГО). За відсутність цих документів доведеться сплатити штраф у розмірі 425 гривень. Якщо ж водійських прав взагалі немає, штраф зростає до 3400 гривень. А найсуворіше покарання чекає на тих, хто сів за кермо після позбавлення прав: їм доведеться викласти аж 20 400 гривень.

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Поліс ОСАГО та техогляд

Невиконання вимоги про наявність страхового поліса чи їзда з простроченим документом коштуватиме водієві 425 гривень, а якщо штраф не буде сплачений вчасно, сума подвоїться. Відсутність технічного огляду обійдеться в 340 гривень. Порушення цих правил підвищує ризики не лише фінансових втрат, але й додаткових проблем на дорозі.

Штрафи за відсутність номерів та безпеку пасажирів

Водіння без номерних знаків або з їх неправильною установкою призведе до штрафу від 1190 до 5100 гривень. За відсутність дитячого автокрісла передбачено штраф 510 гривень, а повторне порушення — 850 гривень. Крім того, кожен непристебнутий пасажир обійдеться водієві у 510 гривень штрафу.

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Перевищення швидкості та порушення сигналів світлофора

За перевищення швидкості на 20-50 км/год водії заплатять 340 гривень, а за значне перевищення — 1700 гривень. Проїзд на червоне світло також карається штрафом у 510 гривень.

Алкоголь за кермом

Найсуворіші покарання передбачені для водіїв, які сідають за кермо у нетверезому стані. За перше порушення водій має сплатити 17 000 гривень та залишитися без прав на рік. Повторне порушення — це вже 34 000 гривень та позбавлення прав на три роки. Третє порушення обійдеться у 50 000 гривень, водій втратить права на 10 років, а також ризикує позбутися автомобіля.

Раніше ми розповідали, що найчастіше призводить до ДТП: механік назвав поширені причини

Також, водіям встановили нові вимоги до авто: штрафуватимуть через одного

Джерело матеріала
loader
loader