Росія обстріляла енергооб'єкти в п'яти областях України: чи будуть відключення світла 16 вересня
Росія обстріляла енергооб'єкти в п'яти областях України: чи будуть відключення світла 16 вересня

Росія обстріляла енергооб'єкти в п'яти областях України: чи будуть відключення світла 16 вересня

В Україні 16 вересня не планується запровадження графіків відключень світла. Однак у низці регіонів фіксуються проблеми з електропостачанням через російські обстріли та негоду. Зокрема, РФ атакувала енергооб'єкти у п'яти областях, а погодні умови призвели до аварійних відключень у восьми регіонах.

Про це повідомили у Міністерстві енергетики та НЕК "Укренерго". "Сьогодні відключення електроенергії не плануються. Про якісь зміни з енергопостачанням дізнайтесь на офіційних ресурсах своїх обленерго. Закликаємо українців продовжувати економно та відповідально споживати електроенергію, особливо в піковий годинник — з 7:00 до 10:00 та з 18:00 до 22:00", – повідомили у міністерстві.

При цьому рівень споживання електроенергії, згідно з даними "Укренерго", станом на 9:30 16 вересня був на 6,4% нижчим, ніж у той же час попереднього робочого дня – у п'ятницю, 13 вересня. Це пояснили зниженням температури у західних областях.

В енергосистемі все ще є дефіцит, а на енергооб'єктах продовжуються аварійні та планові ремонти. "Тому сьогодні зберігається необхідність економного споживання електроенергії у вечірні години. Будь ласка, не включайте одночасно кілька потужних електроприладів у період з 16:00 до 22:00 ", – закликали до "Укренерго".

Відключення електроенергії в Україні: де немає світла 16 вересня

Минулої доби під ворожі обстріли потрапляла енергетична інфраструктура в п'яти регіонах. Йдеться про Дніпропетровську, Донецьку, Сумську, Харківську та Херсонську області.

"У Донецькій області внаслідок обстрілу знеструмлювалися підстанції, побутові споживачі, місцева промисловість, а також залізниця (були порушення у русі поїздів). Харчування відновлено. У Чернігівській області внаслідок обстрілу відключилися повітряні лінії, знеструмлено 404 абоненти у 4 населених пунктах. Харчування частково відновлено", – повідомили енергетики.

Ситуація в енергосистемі 16 вересня

Крім того, через несприятливі погодні умови знеструмлено 86 населених пунктів у 8 областях. Зокрема:

  • 27 населених пунктів у Київській області;
  • 23 населені пункти у Хмельницькій області;
  • 12 населених пунктів у Чернігівській області;
  • 11 – у Дніпропетровській області;
  • 7 – в Одеській області;
  • 5 – у Полтавській;
  • 1 населений пункт у Миколаївській області.
Графіки відключення електроенергії не вводитимуть 16 вересня

Якщо погодинні відключення світла повернуться, дізнатись графік можна буде на офіційних ресурсах обленерго. Список у таблиці:

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше в Міненерго закликали українців власноруч готуватися до зими, утепливши свої будинки та впровадивши енергоефективні технології. У відомсті нагадали, що можна отримати держпідтримку зі встановлення сонячних панелей, генераторів та вжиття інших заходів, які допоможуть зменшити залежність від центрального енергопостачання.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader