Угорський Будапешт готується до "повені десятиліття"
Угорський Будапешт готується до "повені десятиліття"

Угорський Будапешт готується до "повені десятиліття"

Мер Будапешта Ґергей Карачонь попередив місцевих мешканців та гостей міста, що наближається "найбільша повінь десятиліття". Про небезпеку він оголосив у неділю, 15 вересня.

Підтоплення у Будапешті очікують у другій половині тижня

Карачонь розповів, що готовність до захисту від повеней у Будапешті буде підвищено до 3-го рівня. Мер попередив, що найвищим рівень води у Дунаї буде у другій половині тижня через значні опади. Він може сягнути 8 метрів.

Нижні причали в Пешті та Буді будуть закриті з 20:00 понеділка (16 вересня – 24 Канал), тому мер просить тих, хто там паркується, до того часу забирати свої автомобілі. Він підкреслив, що острів Маргіт і узбережжя Ромаї особливо схильні до ризику затоплення, і в цих районах також слід очікувати закриття,
– передає видання Telex.

Також поблизу Дунаю, ймовірно, обмежать рух громадського транспорту.

Будапештська водопровідна станція зауважила, що прогноз погоди наразі дуже невизначений.

"Це дуже незвичайна ситуація, у таких випадках працівники служби водопостачання звикли бачити більш точні дані, зараз це не так, і причина цього в тому, що циклон, який приніс неймовірні екстремальні кількості дощ і сніг, особливо в Австрії, у нього різні рукави, і саме те, де ці рукави простягаються і де вони приносять найбільші опади, непередбачувано", – повідомили у службі.

Теги за темою
Угорщина
Джерело матеріала
loader
loader