Ексголові Дніпропетровської ОВА Резніченку обрали запобіжний захід: суд встановив розмір застави
Ексголові Дніпропетровської ОВА Резніченку обрали запобіжний захід: суд встановив розмір застави

Ексголові Дніпропетровської ОВА Резніченку обрали запобіжний захід: суд встановив розмір застави

НАБУ і САП підозрюють Валентина Резніченка та ще кількох посадовців у завданні збитків державі на суму 286 мільйонів гривень. Кримінальна справа стосується ремонтних робіт доріг у Дніпропетровській області у 2022 році.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід колишньому голові Дніпропетровської обласної адміністрації Валентину Резніченку у вигляді застави в розмірі 30 мільйонів гривень. Про це повідомив Центр протидії корупції у понеділок, 16 вересня.

У разі внесення застави, Резніченко буде зобов'язаний здати паспорт, не залишати населений пункт, де він проживає, з'являтися за викликом слідчих, прокурора або суду, повідомляти про зміну місця проживання чи роботи, а також носити електронний браслет і не контактувати з іншими фігурантами справи, зокрема з Юрієм Голиком.

Журналіст Олег Новіков зазначив, що детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати Резніченка з альтернативою застави у 41 млн гривень.

Запобіжний захід обирала слідча суддя Леся Федорак.

Також ВАКС ухвалив запобіжний захід для колишнього керівника Департаменту ЖКГ та будівництва Дніпропетровської ОВА Андрія Коломойця. Йому призначили заставу в розмірі 15 мільйонів гривень. Адвокати Коломойця наголошували на тому, що у нього двоє неповнолітніх дітей, хвора мати, і він навчається в аспірантурі.

У чому підозрюють Резніченка

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) підозрюють Валентина Резніченка, Андрія Коломойця та кількох інших осіб у завданні збитків на суму 286 мільйонів гривень. Кримінальна справа пов'язана з ремонтними роботами доріг у Дніпропетровській області у 2022 році, де тендери нібито вигравала компанія, пов’язана з Резніченком. Якщо його провина буде доведена в суді, ексголові Дніпропетровської ОВА загрожує до 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 29 серпня голова Антимонопольного комітету України та ексочільник Донецької ОВА Павло Кириленко вніс заставу у розмірі 30,28 млн гривень. Його підозрюють у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

6 вересня суд продовжив запобіжний захід народному депутату Нестору Шуфричу, якого звинувачують у державній зраді.

Теги за темою
НАБУ Дніпропетровська область Дороги САП
Джерело матеріала
loader
loader