Візуальний інтелект Apple може стати кроком до ШІ окулярів
Візуальний інтелект Apple може стати кроком до ШІ окулярів

Візуальний інтелект Apple може стати кроком до ШІ окулярів

Нова функція Apple «Visual Intelligence» була однією з найбільш виняткових речей, показаних на заході iPhone 16 у понеділок. Інструмент дозволяє користувачам сканувати навколишній світ за допомогою камери iPhone, щоб визначити породу собаки, скопіювати деталі події з афіші або знайти будь-що навколо себе.

Це зручна на вигляд функція, яка підходить до нової кнопки камери iPhone. Але це також може бути основою для більших продуктів у майбутньому: це саме те, що знадобиться Apple для майбутніх технологій, таких як окуляри AR.

Неважко уявити, як Visual Intelligence може допомогти вам на пристрої, який бачить усе, що ви бачите. Візьміть на озброєння ідею дізнатися більше про ресторан, як Apple продемонструвала для Visual Intelligence на iPhone: замість того, щоб витягувати телефон із кишені, щоб знайти інформацію про нове місце, в окулярах, ви можете просто подивитися на ресторан, запитати питання, і нехай окуляри скажуть вам більше.  

Meta вже довела, що комп’ютерні окуляри з помічником AI можуть бути хорошим і корисним інструментом для ідентифікації речей. Це не великий стрибок уявити, що Apple робить щось подібне з дуже високим рівнем підгонки та обробки для теоретичних окулярів. Apple майже напевно змусить окуляри підключатися до всіх ваших програм і особистого контексту на вашому iPhone, що зробить Visual Intelligence ще більш зручним. 

Звичайно, у Apple вже є гарнітура з камерами: Vision Pro. Але більшість людей не ходять із гарнітурою поза домом, і вони, мабуть, уже знають про те, що є вдома. Давно повідомлялося, що Apple хоче розробити пару справжніх окулярів доповненої реальності, і це здається найкращим місцем для такого роду технологій.

Річ у тому, що окуляри AR від Apple можуть бути дуже далеко. Марк Гурман з Bloomberg повідомив у червні, що дата запуску окулярів, які знаходяться на стадії розробки, «обговорюється» у 2027 році, але зазначив, що «ніхто, з ким я спілкувався в Apple, не вірить, що окуляри будуть готові через кілька років».

Але щоразу, коли ці окуляри надійдуть, їм знадобиться програмне забезпечення — і ви можете побачити, як Apple створила його основи тут. Visual Intelligence може стати першим кроком Apple на шляху до програми-вбивці для комп’ютерних окулярів, і, починаючи зараз, Apple потенційно матиме роки, щоб вдосконалити цю функцію, перш ніж вона з’явиться в окулярах. 

Такий підхід Apple не був би безпрецедентним. Компанія багато років використовувала технології AR в iPhone, перш ніж випустити Vision Pro. Так, Vision Pro — це, мабуть, набагато більше гарнітура VR, ніж пристрій AR , але це, очевидно, перший крок до чогось, що може перетворитися на окуляри AR. По мірі того, як Apple вдосконалює це апаратне забезпечення, вона також може працювати з такими функціями програмного забезпечення, як Visual Intelligence на iPhone, і коли настане час, упакуйте всі найкращі ідеї в продукт, схожий на окуляри 

Комп’ютер із окулярами може стати новим новим напрямком: такі компанії, як Meta та Snap, інвестують значні кошти в окуляри AR , Google демонструє прототипи окулярів , а Qualcomm працює над окулярами змішаної реальності разом із Samsung і Google . Якщо Apple створить пару, Visual Intelligence, ймовірно, стане ключовим засобом, яким вона намагатиметься конкурувати. Будемо сподіватися, що спочатку він добре працюватиме на iPhone.

Джерело матеріала
loader
loader