У Львові прооперували чоловіка, у якого діагностували рак молочної залози
У Львові прооперували чоловіка, у якого діагностували рак молочної залози

У Львові прооперували чоловіка, у якого діагностували рак молочної залози

У Лікарні святого Пантелеймона у Львові врятували 66-річного чоловіка, у якого діагностували рак молочної залози. Це захворювання у чоловіків трапляється у 100 разів рідше ніж у жінок. Пацієнтові провели мастектомію, видалили пахові лімфатичні вузли та зробили пластику. Вже на 10 день після операцій чоловіка виписали додому. Про це розповіли у першому медоб'єднанні Львова.

Медики розповідають, що 66-річний Орест Стахів і подумати не міг, що у чоловіків буває рак молочної залози. Коли півтора року тому він вперше відчув дискомфорт в області лівої ареоли, то не надав цьому значення. Думав, що просто натер в авто паском безпеки, бо поклав до нагрудної кишені гаманець. Цього літа дочка пана Ореста зауважила, що в тата ліва частина грудини багряного кольору, а біля соска з'явився якийсь наріст. Після цього родина одразу звернулася до спеціалістів Лікарні святого Пантелеймона. 

 Медики виявили у чоловіка рак молочної залози. Пухлина, яка сягала 8 сантиметрів, уже почала розпадатися. Тож оперувати треба було якнайшвидше.

- Ми виконали мастектомію. Тобто видалення молочної залози разом із пухлиною та частиною грудного м'яза. Далі - провели лімфодисекцію. Це видалення пахвових лімфовузлів, адже саме через них поширюється хвороба. Це потрібно було обов’язково зробити, аби уникнути рецидиву, – розповідає про перший етап операції Ярослав Вовчанський, онкохірург Лікарні Святого Пантелеймона.   

Другий етап операції - пластику - виконали реконструктивні хірурги. Вони закрили дефект за допомогою найширшого м'яза спини пацієнта. Обидва втручання минули успішно. Вже на 10 добу Орест поїхав додому. Проте попереду в чоловіка ще тривале комплексне лікування. 

  • у лютому хірурги із Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру вперше видалили уражену праву легеню у 66-річного пацієнта з Жовківщини. Операція була виконана без необхідності розкриття грудної клітки, лікарі використали метод відеотаракоскопії через невеликий розріз. 
  • На початку року ВООЗ попередила, що до 2050 року кількість нових випадків раку перевищить 35 мільйонів, що на 77% більше, ніж 2022 року.
Теги за темою
Львів
Джерело матеріала
loader
loader