Жителі захоплених росіянами територій Луганщини труяться водою зі свердловин
Жителі захоплених росіянами територій Луганщини труяться водою зі свердловин

Жителі захоплених росіянами територій Луганщини труяться водою зі свердловин

Жителі тимчасово захоплених росіянами територій Луганської області труяться водою зі свердловин.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуціповідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

Не дочекавшись ремонту систем водопостачання, жителі зруйнованих російськими загарбниками населених пунктів Луганщини вимушені бурити свердловини, аби бути з водою. Дедалі частіше вони натрапляють на шахтні води, відкачуванням яких у так званій "ЛНР" не займаються. Вже зафіксовані непоодинокі випадки отруєння такою водою.

Як також повідомляють в обладміністрації, у так званій "ЛНР" не можуть самостійно впоратися з пожежами. "За 10 років окупації достатньою кількістю техніки їх не забезпечили. Просять по допомогу Росію. Але й там не поспішають, бо тільки у Ростовській області мають близько 60 осередків пожеж. Звідти, ймовірно, полум’я і розповсюджується – значна більшість займань на окупованій Луганщині сталася неподалік з кордоном з РФ. Спалахнула навіть інфраструктура КПП "Ізварине", - йдеться в повідомленні.

Також вогонь охопив об’єкти промисловості і населені пункти. Тим часом, загарбники спочатку відзначали день заснування Луганська, а потім почала шукати диверсантів та партизанів.

Як повідомив голова обласної військової державної адміністрації Артем Лисогор, "противник збільшив кількість обстрілів на Луганщині. Поблизу Невського і Макіївки застосував 116 безпілотників. Вдарив по цих селах із реактивної та ствольної артилерії. Зокрема по Невському тричі окупанти вели вогонь з реактивних систем залпового вогню. По районах Серебрянського лісу та Твердохлібового діяла ворожа авіація".

За словами Лисогора, росіяни штурмували позиції Сил оборони біля Ковалівки, Твердохлібового, Невського, Макіївки, Білогорівки.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники завдали екології в Луганській області збитків більш як на пів трильйона гривень.

Фото: Getty images

Теги за темою
Луганщина
Джерело матеріала
loader
loader