50 одним ударом: HIMARS поцілив по полігону ЗС РФ в Донецькій області, — соцмережі
50 одним ударом: HIMARS поцілив по полігону ЗС РФ в Донецькій області, — соцмережі

50 одним ударом: HIMARS поцілив по полігону ЗС РФ в Донецькій області, — соцмережі

Ракета HIMARS вдарила по точці поруч з Донецьком, розташованій за 30-40 км від лінії фронту, свідчать дописи у соцмережах. Росіяни скаржаться, що прильоти по даній точці відбуваються регулярно, але на це у ЗС РФ не звертають уваги.

Російське військове командування ігнорує регулярні прильоти ракет HIMARS по полігону, розташованому за кілька кілометрів від фронту в Донецькій області. Один з прильотів стався у вересні 2024 року, свідчать кадри з соцмереж. За орієнтовними оцінками, отримали несумісні з життям поранення близько 50 солдатів ЗС РФ. Про деталі влучання українських ракет розповіли у антикремлівському Telegram-каналі "Вот что".

Інформація про можливе влучання по шикуванню російських солдатів з'явилось у каналі зранку 17 вересня. Невідомий оператор мовчки зафіксував на відео майданчик, всипаний тілами загиблих: нараховується близько десятка. Також у кадр потрапили пошкоджені автомобілі і навіть мотоцикл. Фокус не публікує відео з етичних міркувань.

Удар HIMARS - влучання по полігону РФ під Донецьком
Фото: Скриншот
Удар HIMARS - наслідки влучання 17 вересня 2024 року
Фото: Скриншот

Автор допису пояснив, що відео начебто зняли поруч з Донецьком, неподалік від окружної автотраси (підтвердження поки що немає). З його слів, кадри — наслідок удару HIMARS по полігону, на якому відбувалось шикування солдатів ЗС РФ за 30-40 км від фронту. Коли саме відбувся приліт, не вказано. Водночас у короткому відеокоментарі наголошується, що влучання у даній точці відбуваються регулярно, в командири на це не зважають. У каналі звернулись до росіян, які хочуть отримати гроші за війну в Україні, а натомість гинуть і на це усім байдуже.

Удар HIMARS - деталі влучання у вересні 2024 року
Фото: Скриншот

У Telegram-каналі ватажка так званої "ДНР" Дениса Пушиліна не згадуються інциденти на полігоні. Також про приліт HIMARS не повідомляли у каналі Міноборони РФ. Українське командування також не коментує можливий удар по полігону ЗС РФ під Донецьком.

Зазначимо, 13 вересня видання Forbes розповіло про удар РСЗВ HIMARS по скупченню російських військових в Курській області РФ. Удар завдали біля села Снагость, поруч з яким тривають спроби контратак російського війська. Українські бійці з 27 ракетно-артилерійської бригади ЗСУ застосували снаряди M30/31 з GPS-наведенням. Вибухнула військова техніка, яку противник намагався переправити через річку Сейм. Точна кількість постраждалих від удару не відома, однак на відео нарахували близько 30 фігур, які переміщувались поруч з точкою влучання.

Нагадуємо, бійці ЗСУ показали приклад застосування дрона-дракона по схованці ЗС РФ у Донецькій області. Тим часом аналітики спробували спрогнозувати, які плани має українське командування для Курської області.

Теги за темою
війна Збройні сили України Донбас Донецька область ракета
Джерело матеріала
loader
loader