iOS 18 вже доступна: які нові функції з‘явилися
iOS 18 вже доступна: які нові функції з‘явилися

iOS 18 вже доступна: які нові функції з‘явилися

Користувачам Apple вже доступна iOS 18. Операційна система пропонує наймасштабніший за всю історію оновлений дизайн у Photos, а також значні вдосконалення для Messages і Mail. Невдовзі iOS 18 представить систему ШІ Apple Intelligence.

Тепер користувачі можуть по-новому налаштовувати головний екран, розміщуючи значки додатків і віджети в рамку шпалер або створюючи ідеальний макет на кожній сторінці. Детальніше розповіли на офіційному сайті Apple.

Редизайн Photos

Завдяки найбільшому оновленню Photos стало легше знаходити знімки. Нові колекції автоматично впорядковують бібліотеку зображень за допомогою інтелектуальних засобів на пристрої.

Форматування повідомлень

Такі параметри форматування, як жирний, курсив, підкреслення та закреслення, дозволяють користувачам краще передати тон повідомлення. iOS 18 пропонує нові текстові ефекти, що оживляють слова, фрази та речення. Емодзі та наліпки Tapbacks дають користувачам безліч способів реакцій та коментарів. Користувачі також можуть створити повідомлення iMessage, щоб надіслати його пізніше.

Запис розмов

З’явилася можливість записувати та транскрибувати живі дзвінки. Учасники розмови отримують сповіщення перед початком запису, а стенограми зручно зберігаються в програмі Notes.

Інтелектуальна категоризація в пошті

iOS 18 вже доступна: які нові функції з‘явилися

Категоризація в пошті, яка стане доступною дещо пізніше, упорядкує повідомлення. Розділ "Основні" дозволить користувачам зосередитися на повідомленнях, які є найважливішими. Трансакції, оновлення та рекламні акції згрупуються за відправниками в новому дайджесті.

Перегляд веб-сторінок у Safari без відволікань

Safari на iOS 18 пропонує ще більше можливостей для перегляду веб-сторінок. Користувачі  зможуть приховувати елементи на веб-сторінці, що часто заважають перегляду, наприклад банери чи рекламу.

Passwords

Passwords – це нова програма, створена на основі Keychain, яка спрощує для користувачів доступ до своїх паролів і перегляд усіх облікових даних: паролів, кодів доступу та кодів. Паролі підтримуються безпечним наскрізним шифруванням та синхронізуються між пристроями. Passwords попереджає, якщо пароль використовувався кілька разів або з’явився під час відомого витоку даних.

Функції конфіденційності

iOS 18 надає користувачам інструменти для керування тим, хто може переглядати їхні додатки. Заблоковані та приховані програми забезпечують впевненість у тому, що інформація, яку користувачі хочуть зберегти конфіденційною, не буде доступна іншим.

Додаткові функції

Ігровий режим покращився завдяки стабільнішій частоті кадрів, особливо під час тривалих геймерських сеансів.

Користувачі отримують нові способи оплати за допомогою Apple Pay онлайн та в додатках на iPhone та iPad.

У програмі Notes математичні формули та рівняння, введені під час введення тексту, будуть розв’язуватися миттєво.

Emergency SOS Live Video дозволяє користувачам ділитися контекстом за допомогою потокового відео та записаного медіа. Під час екстреного виклику диспетчери екстреної служби можуть надіслати користувачеві запит на обмін відео в реальному часі або медіафайлами з камери користувача через безпечне з’єднання, що полегшить і пришвидшить отримання допомоги.

У додатку Health медичне посвідчення було оновлено, щоб тим, хто надає першу допомогу, було ще легше знаходити найважливішу інформацію в екстреній ситуації.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що Apple запроваджує корисну функцію для Apple Watch у більш ніж 150 країнах.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader