Дипломати Австрії, Іспанії, Норвегії та Фінляндії розповіли, скільки дітей з України прихистили через війну
Дипломати Австрії, Іспанії, Норвегії та Фінляндії розповіли, скільки дітей з України прихистили через війну

Дипломати Австрії, Іспанії, Норвегії та Фінляндії розповіли, скільки дітей з України прихистили через війну

Дипломати Австрії, Іспанії, Норвегії та Фінляндії розповіли, скільки українських дітей прихистили через війну.

Сьогодні Запоріжжя на запрошення Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Запорізької обласної державної адміністрації відвідала делегація за участі представників посольств Австрії, Іспанії, Норвегії та Фінляндії в Україні.

Під час брифінгу посли цих країн розповіли, скільки українських дітей знайшли в них прихисток через повномасштабне вторгнення РФ в Україну, передає кореспондент Укрінформу.

Дипломати Австрії, Іспанії, Норвегії та Фінляндії розповіли, скільки дітей з України прихистили через війну - Фото 1

“За Норвегію скажу, що близько 76-80 тисяч українців, з яких десь 30 тисяч дітей. Українці забезпечуються житлом, можливістю інтеграції в місцеву громаду, де вони проживають. Для дорослих є курси з вивчення норвезької мови, допомагаємо їм знайти роботу. Діти ходять до школи разом з норвезькими дітьми, і ми забезпечуємо можливість навчатися українською мовою для українців”, - сказала Надзвичайний та Повноважний Посол Норвегії в Україні Хелене Санд Андресен.

Дипломати Австрії, Іспанії, Норвегії та Фінляндії розповіли, скільки дітей з України прихистили через війну - Фото 2

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Арад Бенкьо розповів, що його країна прийняла близько 85 тисяч українців, з них 30 тисяч - це підлітки віком до 18 років. Вони так само забезпечуються всім необхідним.

В Іспанії проживає 214 тисяч українців. Ця країна займає четверте місце в рейтингу країн, які надали прихисток українцям після Польщі, Німеччини й Чехії. За словами представника Посольства Іспанії в Україні Карлоса Паскуаля Гарсіа, в країні проживає близько 80 тисяч дітей з України. До того, близько 3500 дітей проживають без супроводу дорослих, і ними опікується іспанська влада.

Дипломати Австрії, Іспанії, Норвегії та Фінляндії розповіли, скільки дітей з України прихистили через війну - Фото 3

У рамках візиту делегація відвідала наймасштабніші об’єкти області, де Дитячий фонд ООН надає суттєву підтримку. Зокрема, школу, у якій функціонує відремонтоване ЮНІСЕФ укриття, цифровий освітній центр, дитячу точку “Спільно” та заняття з надолуження освітніх втрат. Також делегація побачила будівництво однієї з підземних шкіл.

Дипломати Австрії, Іспанії, Норвегії та Фінляндії розповіли, скільки дітей з України прихистили через війну - Фото 4

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у Запорізькій області надає життєво необхідну допомогу дітям і сім'ям, які постраждали через війну в Україні. ЮНІСЕФ працює над реалізацією ключових зобов’язань із задоволення гуманітарних потреб дітей, зокрема, доступу до освіти, психосоціальної допомоги, води і санітарії, охорони здоров’я матері та дитини. Для розв'язання гострої проблеми з електропостачанням об’єктів критичної інфраструктури, які забезпечують функціонування міста Запоріжжя, для сталого проходження осінньо-зимового періоду 2024/2025 ЮНІСЕФ також надає допомогу для забезпечення функціонування потужних котелень та водопровідних станцій м. Запоріжжя.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Греції розпочала роботу українська суботня школа «Берегиня», де стартував новий навчальний рік.

Теги за темою
Діти
Джерело матеріала
loader
loader