Офіс генпрокурора відреагував на страту українського військового мечем
Офіс генпрокурора відреагував на страту українського військового мечем

Офіс генпрокурора відреагував на страту українського військового мечем

Українські силовики розпочали розслідування щодо можливої страти українського військового представниками російської армії. Як повідомили у Офісі генерального прокурора, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Допис щодо можливої страти українця з’явився 17 вересня в одному з Telegram-каналів. Повідомляється, що злочинний інцидент стався  у м. Новогродівка. На оприлюднених фото видно, що окупанти встромили меч у тіло військовослужбовця Сил оборони України. На зображенні у вбитого військовослужбовця відсутнє екіпірування та липка стрічка на одній з рук.

- Злочинний режим продовжує цілеспрямовану політику зі знищення всього українського, демонструючи на увесь світ свою надзвірячу жорстокість та цинічно зневажаючи будь-які цінності та норми цивілізованого світу. Наша мета — знайти і покарати кожного, хто причетний до цих злочинів. Світ має бачити звірства окупантів і рішуче реагувати на кожен такий випадок, - зазначили в Офісі генпрокурора. 

Наразі проводиться низка невідкладних слідчих та розшукових дій. Досліджуються обставини вчиненого правопорушення для встановлення причетних та винних осіб. У рамках кримінального провадження спрямовано доручення та запити до відповідних компетентних служб та установ.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Вбитий український військовий. Фото: t.me/pgo_gov_ua

  • 17 вересня на страту українського військовослужбовця відреагував уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Він направив листи до міжнародних організацій, МКЧХ та ООН, аби вони зафіксували чергове порушення прав людини зі сторони Росії.
  • 10 липня Генеральний прокурор України Андрій Костін підтвердив, що поблизу Роботиного у Запорізькій області російські окупанти розстріляли ще двох українських військовополонених. 
Теги за темою
Вбивство Генпрокуратура
Джерело матеріала
loader
loader