Страта беззбройного військового ЗСУ мечем: розпочато досудове розслідування
Страта беззбройного військового ЗСУ мечем: розпочато досудове розслідування

Страта беззбройного військового ЗСУ мечем: розпочато досудове розслідування

Розпочато розслідування за фактом ймовірної страти українського військовослужбовця армією РФ.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Наразі проводиться низка невідкладних слідчих та розшукових дій.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

Що відомо

Як зазначають, 17 вересня 2024 року в одному з телеграм-каналів опублікували допис щодо ймовірної страти українського захисника представниками ЗС РФ у Новогродівці, що на Донеччині. На оприлюднених фото видно, що окупанти встромили меч у тіло військовослужбовця Сил оборони України. На зображенні у вбитого солдата відсутнє екіпірування та липка стрічка на одній з рук. 

"Злочинний режим продовжує цілеспрямовану політику зі знищення всього українського, демонструючи на увесь світ свою надзвірячу жорстокість та цинічно зневажаючи будь-які цінності та норми цивілізованого світу. Наша мета — знайти і покарати кожного, хто причетний до цих злочинів. Світ має бачити звірства окупантів і рішуче реагувати на кожен такий випадок. Лише спільними зусиллями ми можемо покарати це зло", - наголосив Генеральний прокурор Андрій Костін.

Станом на зараз правоохоронці:

  • проводять невідкладні слідчі та розшукові дії
  • досліджують обставини вчиненого правопорушення для встановлення причетних та винних осіб
  • спрямували доручення та запити до відповідних компетентних служб та установ.

Джерело матеріала
loader
loader