Інтернет-аферисти ошукали двох українок на понад 100 тисяч гривень
Інтернет-аферисти ошукали двох українок на понад 100 тисяч гривень

Інтернет-аферисти ошукали двох українок на понад 100 тисяч гривень

64-річна жителька Дністровського району, повіривши дзвінку від псевдобанкіра, назвала код з SMS-повідомлення і втратила майже 84 тисячі гривень, а 54-річна буковинка, під час покупки авто з-за кордону, перерахувала 22 тисячі гривень нібито брокеру, однак автівку так і не отримала.

До поліції 16 вересня звернулася 65-річна жителька села Поляна. Жінка повідомила поліцейським, що їй зателефонував невідомий, який назвався працівником банку. Під приводом перевірки рівня захисту банківської картки, псевдобанкір дізнався код, який буковинці надійшов в SMS-повідомленні. Таким чином аферист отримав доступ до карткового рахунку жінки і перерахував з нього майже 84 тисячі гривень.

Цього ж дня із заявою про шахрайство до Дністровського райвідділу поліції звернулася 54-річна жителька села Іванівці. Заявниця розповіла, що побачила оголошення в соціальній мережі про продаж автомобілів із-за кордону. Жінка зв’язалася з «брокером» та обговорила умови покупки. Буковинка довірилася незнайомцю та перерахувала 22 тисячі гривень як завдаток за автівку, після чого зв’язок з недобросовісним продавцем обірвався.

За даними фактами слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре закликають українців дотримуватись правил онлайн-безпеки. А також наголошують:

  • не довіряйте незнайомцям;
  • не повідомляйте коди, отримані в повідомленнях;
  • не перераховуйте гроші незнайомцям;
  • під час здійснення вартісних покупок, почитайте відгуки про продавця та обов’язково укладайте офіційні документи, перш ніж довірити свої кошти незнайомцю.
Джерело матеріала
loader
loader