Із початку року понад 665 українських сімей усиновили дітей
Із початку року понад 665 українських сімей усиновили дітей

Із початку року понад 665 українських сімей усиновили дітей

Із початку 2024 року понад 665 українських сімей усиновили дітей, більш як дві тисячі сімей перебувають у статусі кандидатів.

Про це у відеозверненні повідомила голова Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм Офісу Президента.

"Сьогодні, 17 вересня, ми відзначаємо День усиновлення. Цей день не лише про подяку дорослим, які вирішили прийняти дитину в сім'ю, а й про наші зобов’язання перед дітьми, які залишилися без турботи батьків, забезпечити їхнє право на зростання в родині. Попри війну з початку 2024 року понад 665 українських сімей усиновили дітей. Більш як 2 тисячі сімей перебувають у статусі кандидатів, і навіть в умовах повномасштабного вторгнення бажання усиновити дитину зростає", - сказала вона.

Тулякова зауважила, що більшість родин чекають на маленьких дітей, однак на обліку з усиновлення перебуває понад 10 тис. дітей віком від 11 до 18 років, а також діти з інвалідністю та сімейні групи – братики й сестрички.

"Ми маємо багато прикладів родин, які попри воєнні дії ухвалили рішення усиновити дитину. Ми щиро вдячні таким родинам за їхню теплоту, турботу й любов. Однак багато дітей іще чекають на нашу допомогу. Щоб якомога більше людей дізналися про можливості прийняття дітей у родину – чи то усиновлення, чи прийомна сім'я, чи опіка або дитячий будинок сімейного типу – держава запустила онлайн-платформу dity.gov.ua. Тут кожен і кожна можуть ознайомитися з можливими варіантами, що підійдуть родині та дитині", - поінформувала вона.

Посадовиця додала, що наразі чимало дітей перебувають в інтернатах та евакуйовані за кордон. Вона підкреслила, що держава створила умови для того, щоби процес усиновлення був можливий, де б ці діти не перебували сьогодні.

Як повідомляв Укрінформ, онлайн-платформу про усиновлення та сімейне виховання дітей “Україна для кожної дитини” Міністерство соціальної політики запустило у День сім’ї, 15 травня.

Теги за темою
Діти Офіс Президента
Джерело матеріала
loader
loader